kutyimaci Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3856

Sziasztok.

Én még mindig azt mondom, hogy a jó alapos lemozgatás csodákra képes. Napjában kétszer, ha megoldható. Nem lesz kedve egy kiadós szaladgálás után huncut dolgokon gondolkodni. Mentális tréning is nagyon jó. Próbálgass feladatokat tanítgatni neki, étellel motiváld.

Most nem etetném, csak kézből ha pl. leülteted, lefekteted, megkaphatja.

Szerintem a falkasorrend sincs rendben nálatok, erről sok mindent találsz a neten. Némelyik hülyén hangzik de beválik.

Léda kennelben lakik gyakorlatilag. Az elzárás a falkában élő állatoknál a legnagyobb büntetés. Neki ez egyenlő azzal, hogy kirekesztette a családja, és mikor kiengeded örömében tombol. Mikor ezekután visszacsukod összezavarod vele, mert nem tudja mi rosszat tett megint.

Felugrálás: szokjatok rá az 5 perces szabályra, lényege hogy mikor kiengeded, v hazaértek valahonnan, vagy látogató jön ne szóljon ne érintse és ne nézzen senki a kutyára. Ha megnyugodott magadhoz hívhatod, megdícsérheted.Mindenkire vonatkozik a családból és a vendégekre is.Különben nem fog működni és eltart egy darabig.  Ez lehet 3perc, lehet 25 perc kutyája válogatja, és következetességen alapszik. Türelem, a kutya állt. előbb feladja a próbálkozást.

Egyenlőre erre jutott időm, remélem segítettem.

E.

Előzmény: laci4072 (3855)