Sziasztok, egy érdekes történtet szeretnék megosztani veletek, hátha tudtok többet mondani a témáról. A talasztaltabbak lehet már hallottak ilyenről, velem ez most először esik meg.
A egyik használtautó adás/vételi oldalon találtam egy jó áron lévő, magánszemély által eladni kívánt gépjárművet, írtam is Neki, hogy egyeztessük az adatokat. Válaszul egy angol nyelvű levelet kaptam, amiben az úriember tájékoztatott, hogy per pillanat az autó UK-ban van, ahogy Ő is. Itt dolgozott egy évig Magyarországon, majd hazament, de ott fenntartani és használni (balkormányos) az autót túl nehéz és drága volt neki.
Mielőbb bármilyen kérdésemre válaszolt volna (autó adatai, ár stimmel-e, stb), rögtön felajánlotta, hogy a Cagro Trans-al idehozatja az autót (kifizeti a szállítást is) és nekem tíz napom lesz bevizsgáltatni a kocsit. Cserébe csak 20% előleget kell befizetnem mielőtt ideküldik. khm-khm oO. Itt már felvontam kicsit a szemöldököm (ide nagyon nem szállítanak, ráadásul egy kocsi idehozatala elég drága mulatság, ő meg ismán kifizetné) kb 1,5 millió forintról van szó van szó, az ára kb a harmada/fele az értékének. A szállítás sem lett volna olcsó gonodlom. Mindegy, most már csak érdekességből is, de írtam egy utolsó levelet, amiben mégegyszer elkértem az autó adatait, és nem mellékesen megkérdeztem a nevét, ha már eddig nem adta meg :). Persze választ annyt kaptam, hogy az autó adatainak kiadása számára nem lenne biztonságos... Nah, itt köszöntem el tőle.
...
Ebben a pillanatban kaptam egy levelet tőle, hogy rendben, előre nem kell fizetni, de akkor menjek be egy Western Union irodaába, és küldessek ki 20%-ot a saját nevemre Londonba valakivel, hogy lássa fizetőképes vagyok. Ezt aztán le tudja ellenőrizni.
OMG most ez fake, vagy minden angol ilyen? oO :D:D:D:D:D:D