Én 10 éve csináltam ezt végig a férjemmel, (szintén tanult, szakmája van és azóta többet tolt az államkasszába adóként mint egy fél falu Borsodban) én az ügyintézés során azt is megkaptam, hogy egy ilyen csinos lány hogyhogy nem talált magának magyar férjet. Egy olyan erdélyi magyarnak, akinek a férje magyarországi magyar, volt gyerekük, családi támogatás, lakhatás, munka, azt mondták a rendőrségen, hogy miért nem megy vissza inkább Romániába. Amikor mondta, hogy a férje és a gyereke magyar, akkor azt válaszolták, hogy vigye magával AZOKAT is.
Úgyhogy hosszan tudnám mesélni, hogy mi mindenen mentünk keresztül (ide-oda utazás, nem jó vízum ami nem hosszabbítható, stb), felnyomtam az egyik követséget a külügyminisztériumban is (parasztok voltak, meg hazudtak is) és az egyik itteni ügyintézőre is tettem panaszt. Volt egy meghallgatás valami főmókusnál.Azt se vedd készpénznek, amit a hivatalokban, követségen mondanak, mert velem is előfordult, hogy mondtak valamit, én felolvastam a jogszabályt, aztán nagy szájhúzással közölték, hogy ja igen... És bennem is felmerült, hogy hogy a pitliben van itt annyi külföldi bűnöző, ha a tisztességes utat választó, tanult és dolgozó embereknek szinte lehetetlen idejutni.
Nézd meg ezt is...
http://www.jogiforum.hu/forum/35/9336#axzz1Ck7eJlZb