Történetem egyszerű:lassan 5 éve hogy megismertem Őt. (NEM INTERNETEN! és mi havi rendszerességgel 7-10 napot együtt töltünk Európán kivül)
Három év kellett hogy megismerjem őt, az országot ahol lakik, a családját, a vallását. Nem volt ez szerelem első látásra,az évek folyamán jöttem rá,hogy Ő az akire vártam 35 évet. 2 évvel ezelőtt úgy döntöttünk,hogy összeházasodunk. Igenám, de hol? Marokkóban annyi papirt kellett beszerezni,hogy kétségeim támadtak, valójában lehetséges-e minden papirt előteremteni. (de sikerült) Magyarországra meg el kell jutnia az illetőnek, ha anyakönyveztetni akarjuk a papirjainkat)
.
Mindegy, beadtam a terülteileg illetékes Bevándorlási Hivatalnak a papirokat:
- a meghivólevélhez a formanyomtatványt 4000 ft illetékbélyeggel
- a párom return repülőjegyeit (51.300ft) csak átszállással megoldható csak az idejövetele)
- lakhatás biztositására: tulajdonilapot (6250ft) ,a tulajdonlapon szereplő összes tulajdonos közjegyző elött tett befogadó nyilatkozatát (21.500 ft)
- jövedelemigazolást
-banki megtakaritásról igazolást a bankból
-schengeni vizumhoz 30.000€-s fedezetű biztosítás kötéséről az igazolását
- nyilatkozatot mióta,honnan ismerem és mi a szándékunk
-nyilatkozatot hogy milyen a jövedelmi helyzetünk
mindent két tanu aláirásával
azután behivtak kihallgatásra- és minden kérdésre válaszolnom kellett. ez kb másfél órát vett igénybe
majd 5 napon belül jött a meghivólevél megtagadása.
az indok?
a tulajdoni lapon szerepelt egy név,aki időközben elhunyt
a kérelem beadásának idejében még nem kaptam meg a halotti anyakönyvi kivonatot, csak egy igazolást hogy elhunyt az illető- a fellebbezés 10 napjáig sem lett halotti anyakönyvi kivonat- ezért lett elutasitva a kérelem
két hét múlva ismételten beadtam a papirokat, újabb időpontra vásároltam repülőjegyeket, újabb tulajdonilap...
most is megtagadta a Hivatal a meghivólevél kiadását, azért, mert :
a jövedelmünk 2 ezer ft-tal (!!!!) kevesebb mint a KSH által előírt összeg
elmúlt a karácsony (elvileg a szeretet ünnepe), a szilveszter, a születésnapjaink és egyre kilátástalanabb,hogy hogyan fogunk meghivólevelet szerezni, ami csak egy akadály- mert több ember elmondása szerint, a Nagykövetség legjobb esetben is harmadszori kérelemre adja meg a vizumot
ami ugye megint egy tortúra,mivel neki is be kell mutatnia a
-repülőjegyeit
-a biztositását
-a megtakaritását
- a 6 havi nevére szóló bankszámláját
-a munkahelyi igazolását
- a szállás papirjait
és kérelmenként 60€-t,ami elutasitás esetén sem jár vissza
engem az bosszant hogy egy rendes, dolgozó,tanult ember, aki annyi időre jönne Magyarországra hogy a kinti házasságunkat érvényesitsük nem kap meghivólevelet és vizumot
minden ügyintéző úgy néz ránk,mint valami terroristára
arra lennék kiváncsi hogy a valutázó arabok hogyan kaphattak vizumot Magyarországon,miközben a rendes emberek kérelmeit elutasitják?
kiskaput (és nagykaput) keresek a problémám megoldására, hogy a párom minél hamarabb itt lehessen legalább egy hetet
ha van valakinek jó ötlete, megoldása, kérem írja meg itt nekem