mmormota Creative Commons License 2011.01.29 0 0 59843

Az űzemanyagnak lesz egy nagyon nagy mozgási energiája. A benne tárolt kémiai vagy nukleáris vagy akármilyen energia rész (az ami miatt üzemanyagnak tekintjük) is nő mivel az is kap mozgási energiát.

De természetesen nem végtelenre nő, hiszen véges energia (az eddig befektetett üzemanyag gyenge hatásfokkal történő felhasználásának véges energiája) gyorsította fel.

 

A c elérésének reménytelensége más úton sokkal egyszerűbben megérthető. A specrel alapja éppen az a megfigyelés volt, hogy a fény sebessége nem függ attól, milyen gyorsan mozog aki méri. Pont ugyanazt a c sebességet méri saját magához képest. Ilyen a newtoni fizikában nem lehetséges, ezért kellett újat csinálni helyette.


Na most, ülsz a hajón, méred a fény sebességét, kapod hogy c. Nekiállsz gyorsítani, járatod a hajtóművet, felgyorsulsz annyira, hogy a Föld már c/2-vel távolodik. Megméred megint a fény sebességét, hátha most már közelebb vagy hozzá, hátha most már kevesebb lesz kicsit... :-) Méred, puff neki, megint c. Semmivel se vagy közelebb. Külön bosszantó, hogy még az se számít, szembe jövő vagy hátulról jövő fényt mérsz, mind c. Az is mindegy, a saját hajód lámpájának fényét, vagy a távolodó Föld hátulról érkező fényét, vagy a célpont szembe jövő fényét nézed. Mind-mind pont egyforma és pont c. Semit se változtatott ezen a hajtómű használata.

Azért ez így elég reménytelen, nem? :-) 

Előzmény: Original Cindy (59841)