Szakacsze Creative Commons License 2011.01.29 0 0 119

"Ha feltesszük, hogy a Szu elleni háborúba az összes aprószent közreműködésének segítségével nem lépünk be, majd a Szu hálából meghagyja minden 42-ig visszaszerzett területünket"

 

Ez így igaz, valószínűleg észak erdély nálunk marad sőt korrigálták volna a határt a javunkra. De! ha jól tudom hitlernek volt egy fenyegetése hogyha nem lépünk háborúba a szovjet ellen akkor visszaadja észak erdélyt a románoknak, tehette mert az ő támogatásával került vissza é.erdély, tehát elvileg nem volt más választásunk. Cáfolja ezt meg valaki. Viszont ha annak idején elfogadjuk a szovjetek javaslatát amikor ők ultimátumot adtak besszarábia kiürítésére, és kérték hogy erdély ügyében mi is tegyünk így, akkor jó eséllyel nem kellett volna a szovjeteket megtámadnunk, és a bécsi döntéssel szemben nagyobb terület kerül vissza, bár lehet hogy háborúzni kellett volna a románokkal de szovjet segítségre talán számíthattunk volna, hiszen ők kérték közösen tegyük meg az ultimátumot erdélyre és besszarábiára. Bár lehetséges hogy bácska és felvidék miatt akkor is hadba kellett volna lépni a szovjetek ellen, hiszen ezek a területek is német segítséggel kerültek vissza, bár nem tudok arról hogy hitler a felvidékkel és bácskával is zsarolt volna minket, így az is lehetséges hogy a szovjet háborút megússzuk. Egyébként erdély ügyében szovjet döntőbíróságot is el tudtam volna képzelni, sőt amikor a szovjetek kérték tőlünk az ultimátumot erdélyre akkor ezt nekünk meg kellett volna tennünk és ezzel egyidőben döntőbíráskodásra felkérni a szovjet felet, és a II. Bécsi helyett lett volna I. Moszkvai döntés kedvezőbb feltételekkel.

Folytassuk a vitát, engem érdekel a mi lett volna ha lehetősége, akiknek jobb rálátásuk (tudásuk) van az akkori eseményekre szóljanak hozzá.

 

Ha a szovjetek nem fenyítik be a románokat, vajmi kevés esélyünk lett volna II Bécsi döntésre, közvetve a szovjeteknek köszönhetjük a II Bécs döntést!!!

Előzmény: sierra (29)