otc7 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 82

Nem csak, hogy nőttek a devizahitelek kamatai, hanem gyakorlatilag nem tudsz tőle megszabadúlni, csak feláras kamattal, amit a bank úgy hív, hogy pufferelés.

 

Történet:

Jelzáloggal terhelt ingatlant cserélnék szintén jelzáloggal terhelt ingatlanra. Ház megfelel, egyezség rendben lenne, de most jön a fekete leves!

Nincs ingatlan fedezet csere lehetőség semmilyen formában! Hitelképesség rendben! Közel tíz éve rendesen fizetem a törlesztést 2 hitelem van egy banknál. Össz értéke: 30.000 CHF szabadfelhasználású jelzálog, és + 850 e Ft ingatlan vásárlási hitel. Saját bankom  elhajtott szóban, hogy ezt nem lehet véghez vinni, mert amíg egyik ingatlanról átkerül a másikra a jelzálog , addig nincs fedezet a hitelre .

Jött egy másik  bank ! Majd Ő kiváltja a jelenleg  Ft-ban 7.360.000.- hitelemet  15 % puffereléssel azaz 8.400. e Ft - tal, és ha törölték a hitelt, akkor talán visszakaphatok a  volt bankomtól kb 950. e Ft-ot amit tőketörlesztésre fordíthatok.

Ezzel még nincs ingatlan csere, mert ezután jön a csreingatlan értékbecslés , hitelbírálat és ha hitelképes vagyok és az ingatlan is elbírja, akkor talán megkapom a  volt hitelemet 8.400.- Ft összegben. Mindez papíron!

Honnan is indúltun?  Öt éve felvettem 35.000 CHF hitelt , hogy a gyermekemnek segíteni tudjak lakást venni. Törlesztettem 6.000 CHF összeget, és ma több mint  2,5 millióval többet kell visszafizetnem csak egy egyszerű fedezetcsere miatt. Realizálnom kell azt az árfolyam veszteséget, amit pénzben soha nem láttam. !?

Pedig csak az a bűnöm, hogy közelebb szerettem volna költözni az unokámhoz .

erre találjon valaki magyarázatot. Kezdtem sajnálni a bankokat a különadó miatt, de mostmár jogosnak tartom, hogy rendkívüli módon adózzanak.