Snapszli Creative Commons License 2011.01.27 0 0 26595

Szia!

A kutyus súlyával kapcsolatban szerintem nincs összehasonlítási alap, még tán akkor sem ha ismert a vérében keveredő fajták kiléte. Ha vidám, egészséges, virgonc, akkor nagy baj nem lehet. A leonk kiskori súlyát nem tudom már, főként mert ha jól emlékszem 10 hetes kor körül hoztuk el (tenyésztő fiatalabb kutyát oda sem ad) és általában ők 10 kg körül vannak ilyenkor. Nem vagyok sem tenyésztő sem szakember, csak gyerek korom óta gazdi, és ő a második leonk.(Volt jagdterryer, német és skót juhász is előtte.)

A picik valóban nagyon szertelenek tudnak lenni és ez idő tájt tanulják meg anyjuktól, testvéreiktől mi az a gátolt harapás. Ami nem fájdalmas. Erre a tiéteknek sajnos már nincs lehetősége, de tőletek is meg tudja tanulni, ha rávezetitek. Jelezzetek neki határozottan ha fájdalmat okoz. (Ez lehet erősebb hangnem, egy kis grabancrázás, mindenesetre hogy kétséget kizáróan tudja miért kapta. (Ütni tios, és nem is értené meg, ezt figyelmetekbe ajánlom!)

Első gazdisok vagytok? Nagyon sok jó és olvasmányos kutyatartásról szóló könyv van a piacon. Még nem késő egyet-kettőt áttanulmányozni. A Jan Fennell-féle Hallgassunk a kutyánkra és Tanuljunk meg kutyául címűeket tudnám jó szívvel ajánlani, de a neten is találtok rengeteg hasznos információt.

Jó egészséget, sok-sok türelmet és szeretetet!

Előzmény: Csomós (26594)