robida Creative Commons License 2011.01.26 0 0 1917

Ne izgulj, én sem vagyok az a tervezgetős típus, ezért aztán a sövényeken kívül nincs is olyan növény talán a kertben, amit legalább egyszer nem ültettem át. De le van fütyülve.

 

Egyébként is, mi is az, hogy szép kert? Kinek mit jelent vajon? Persze, órákig el tudom nézegetni én is a szebbnél szebb képeket, és tulajdonképpen mindegyikben találni valami szépet. Igazából még azt sem mondhatom hogy nekem csak ez vagy az a stílus tetszik, mert sokféle van, ami közel áll hozzám, kivéve a vonalzó mellett meghúzott szegélyek,  pár oszlopos örökzöld + fű, mert ott nincs mit nézni.

De ha falun akár ismerőshöz, akár rokonhoz megy az ember, és a kertet nagyon nehéz lenne bármelyik stílushoz is hasonlítani, mégis, megáll az idő, ellustul az ember lánya, megfogja valami időtlenség, és hangulat, hangulatuk van ezeknek a kerteknek, a gyümölcsfákkal, öreg rózsákkal, évelőkkel, veteményessel.

 

És igazából ez az ami nagyon nehéz, hangulatot teremteni, egy kis időtlenséget, mert ehhez viszont "idő", vagyis évek kellenek.

Mire a kertem igazán megmutatja majd magát, addigra sajna én már randa vénasszony leszek.

Előzmény: CBNora (1914)