robida Creative Commons License 2011.01.24 0 0 1901

Kadarkúton (Kaposvártól kb. 15 km) van egy magánarborétum. Ott láttam P. coulterit, kb.4 m magas lehet, egyszerűen gyönyörű. Mondjuk azt a hibát elkövette az ipse, hogy túl közel ültette a mamutfenyőhöz, már most teljesen összeérnek, és még mindegyik gyereknek számít.

Szóval, ha Kadarkúton megmaradt, gondoltam nálam is, hozzáteszem, nem olvastam eléggé utána, mennyire fagyérzékeny a drága.

Ennek a földlabda körül be van mulcsozva, meg fenyőágakkal is körbevettem, viszont túlzásba sem akarom vinni a pátyolgatást, mert egy kisebb növényt még betakargat az ember, több méteressel ugyanezt már nem lehet megtenni, szóval csak hadd hulljon a férgese.

A kasmír cipruson egy ideig gondolkodtam, nézegettem, hátha valahova be tudom még suvasztani, de annyira át kellene variálni érte mindent, és az eredmény pedig fölöttéb kétséges a fagytűrése miatt. Úgyhogy kasmír ciprusom az nem lesz.

 

Két méteres davidiát fagyott ki! A nyavalyába, azért az tényleg durva. Én erről sem olvastam, hogy különösebben fagyérzékeny lenne, de ezek szerint bőven hiányos a tudásom (mellesleg ez nyilvánvaló).

 

 

Előzmény: agicza (1899)