Emi2 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 159739

Hát ezt én nehezen tudom elképzelni, de itt most az utánpótlás nevelésről beszéltem személy szerint. Láttam pár éve egy riport filmet, milyen rohammunkával kezdtek bele a németek az utánpótlás képzésbe az ezred forduló környékén. Illetve olvastam többek között az 1. FC Kaiserslautern teljes utánpótlás képzésének a felépítését. Magyar szemmel valami hihetetlen volt látni, olvasni azt a szervezettséget, profizmust, letisztult viszonyokat ami jellemezte őket. Szerintem meg épp azt ismerték be a németek, hogy kis lépésekben folyamatosan  távolodnak a Top 3 ligától, és képesek voltak változtatni az addigi kicsit elkényelmesedett helyzetükön. És nagyon előrelátóan az utánpótlásra helyezték a hangsúlyt. Én nem látom a jövőben azt az európai válogatottat (spanyolokon kívül), aki megállítaná a feltörekvő német fiatalokat (akik már nem is olyan fiatalok, és nem is olyan "németek" mint elődeik :-)) ). 2009.-ben mindhárom korosztály (U17,U19,U21) Európa bajnoka volt a német válogatott... Persze ez lehet csak az én csőlátásom mondatja velem.

Mondjuk nem lenne hátrány egy tanulmányút Dottore és csapatának, egy Bajor utánpótlás központban...           

Előzmény: kecsege69 (159725)