naiv Creative Commons License 2011.01.19 0 0 692

Ejnye, ejnye Orbán EUP-i beszédét már megint nagyon wallisosan (még a bajnais időkből) tetszettek lehozni....

Egy tudósítás legyen tárgyilagos, ne pedig elfogult, torzító, abba az írányba ahogy az újság szeretné, hogy gondolkodjanak az olvasói.

Ilyen cikkeket is lehet írni, akár ezeret, de azt ne tudósításosckának tessék álcázni, objektív sajtószabadságharcos feliratu pizsamából, amiről ugyan sokan látják, csak fél szára van és az is rongyos....

 

Néhány mondat, a gyengébbek kedvéért, amely elfért volna még a tudósításban:

 

"- Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át, sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban – kezdte Orbán Viktor viszonválaszát az EP strasbourgi plenáris ülésén.

- Rámutatott: a magyar médiatörvény alapján a kiegyensúlyozatlanságot nem lehet szankcionálni, és éppen ezért büntetést sem lehet kiszabni. „Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket” – fogalmazott Orbán Viktor, majd így folytatta: – Respektálom, hogy Schulz úr a teljesítmény és nem a program alapján kívánja majd lemérni a magyar EU-elnökség teljesítményét.

– Hogyan képzeli bárki, hogy a 21. században, az internet világában cenzúrázhatja bárki is az internetet? Mi az interneten és a Facebookon nyertünk választást. Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve – jelentette ki a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy az eddig érvényben lévő médiatörvény alapján bármikor meg lehetett szüntetni egy lapot.

Orbán azt javasolta: térjünk az ésszerű érvek talajára, ugyanis „Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”. Emlékeztetett, hogy akik most annyira tiltakoznak, valami különleges okból nem emelték fel a szavukat, amikor a titkosszolgálatokat és a rendőrséget politikai célokra használták, és amikor közérdekű adatok eltitkolása miatt idáig jutott Magyarország." (lásd a saját verziót...)

 

"A német törvény semmivel sem demokratikusabb
Ezt követően Orbán Viktor újra Martin Schulzhoz, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának elnökéhez fordult: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet.” „Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése? Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”  /MNO idézetek