zichie75 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1465

A leírásod alapján nem a modullal van gond, hanem az a probléma, amit ezen a fórumon már hónapok óta téma és megvan rá a "nem hivatalos" megoldás. Ha visszaolvastál volna pár hozzászólást, akkor erre magad is rájöttél volna. Nekem is ez volt a gondom a Samsung tévémmel. Amíg nem tudod nézni a négy kódolatlan közszolgáltai adót, addig nincs értelme foglalkozni a modullal.

 

A probléma az, hogy a BluRay felvevőd valószínűleg megtalálja a csatornákat, de azt jelzi, hogy nem talált semmit. A csatornák feltételezhetően ott vannak eltárolva az eszközön, azonban az újabb Samsung eszközökön minden digitális csatornához már tartozik két olyan információ, amely megomdja, hogy a csatorna megjelenhet a csatornalistában (igen vagy nem), továbbá a csatorna a távirányító csatornaléptető gombjával (p+ /p-) léptethető-e (igen vagy nem). Az újabb Samsung tévékben - úgy tűnik, hogy a te esetedben a BluRay felvevőnél is - ez a "szolgáltatás" működik, aminek az a lényege, hogy Fibernet (és lehet, hogy más szolgáltatók) csatornái esetében az eszköz letiltja a csatornalistában való megjelenést és a csatornaléptetést. A korábbi Samsung eszközöknél még nem volt ilyen "szolgáltatás". Nem lehet tudni, hogy a Samsungnak mi érdeke fűződik ahhoz, hogy az újabb eszözei nem működjenek együtt a Fibernettel. Szerencsére az eszközök egy részéből ki lehet exportálni a csatornalistát, ahol csatornánként ez a két tiltó jelzőt (flaget) át lehet állítai. Sajnos kaptam olyan visszajelzést, hogy van olyan Samsung tévé, ahol már nem elérhető a csatornalista export/import. A két tiltó flag átállítása végett írtam egy kis progit, amit innen lehet letölteni: http://www.megaupload.com/?d=DM5KLILI

 

A csatornalista export átírásának folyamatát lépésről lépésre leírtam az 1451-es hozzászólásomban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=105993361&t=9114545  Az ott leírt link már nem működik, mert közben javítanom kellett egy hibát a progiban, ezért az ebben a hozzászolásomban található linkről tudod letölteni csak. A folyamtleírásban feltűntetett FCSM.exe valójában elírás, mert FCSJ.exe a progi neve. (Sajnos nem lehet hozzászolást utólag javítani az index fórumán.)

 

Értelemszerűen a folyamatleírásban mindenhol, ahol Samsung tévére vonatkozólag írtam a teendőket, a te esetedben a BluRay felvevőre vonatkozik.

 

A módszer nem biztos, hogy a te esetedben működik, továbbá semmilyen felelősséget nem vállalok, tehát csak saját felelősségre.

 

A Samsunggal nem érdemes felvenni a kapcsolatot. Én már megtettem, de a problémát azzal le is rendezték, hogy a készülék leírásában ott van, hogy nem minden kábelszolgáltatóval működik együtt és a probléma nem a készülékkel van, hanem a szolgáltatóval.

Előzmény: autodekor_hu (1463)