il1321 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 695

Üdv Nektek!

Délután írtam egy hosszabb lélegzetű választ Inmi bejegyzésére. Mire megszültem el is szállt. Még egyszer nem írom le. Talán nincs is értelme.
Ági! lehet, hogy igazad van. lehet tanulni és csevegni egy helyen is. de akkor talán elveszik a tartalom. Ez a topic (azaz az a topic) elég hosszú évekig működött a témának megfelelően. Kialakult, hogy mi fér bele, és mi nem. Belefért a kert, a termés, azok feldolgozása, kertben előforduló más élőlények.
Aztán más fórumokon is össze futottak az oda írók ,és esetleg cseveghettek is. Máshol. Maga a topic sok helyen előfordult, mint példa és tanulási lehetőség, eléggé közismert volt. Aztán kb egy éve megváltozott. talán nem véletlenül, de elmaradtak a régebbi látogatók.
Inmi írta, hogy beszóltam mert 10 nem témába illő hozzászólás született. De ez a tíz topic társunk étkezési, mennyiségi  szokásait és családi körülményeit taglaló beírás általában havonta előfordul rendszeresen, tetézve esetenként kutyák, macskák és egyéb, nem kifejezetten kerti és kertben élő állatok kitárgyalásával. nem, mintha ezek ellen lennék, de nem ebben a topicban. Aki pedig valamilyen konyhakerttel kapcsolatos kérdésére keresne választ, nem találja. Mert a szürke beírás is beírás, és széttagolja a lényegi részeket.  Pl csak ma két olyan kérdés volt, amire szűk egy hete én magam válaszoltam. Elnyelte a "bulvár", vissza ugye senki nem olvas? Sokszor tíz hozzászólás távolságra sem. Azt a régi topicot sokan szerették, de elmaradtak nagyrészt. Bevallom én ezt a mostanit nem szeretem. Volt olyan vélemény, hogy mindenki oda és azt ír, amit akar. Ez igaz. de vannak bizonyos írott (a fórum szabályai) és íratlan szabályok, melyeket néha figyelembe kellene venni.
Én már céloztam régebben erre, de akkor is eléggé visszautasító hozzászólást kaptam. Ez a csevegő nem volt a létrehozótól rossz ötlet. Itt másról is beszélhet bárki. Nem tudom Inmi miért gondolja, hogy ennek a topicnak a léte engem sért. Erre még utalást sem tettem soha.
Azt meg szerintem mindenki tudja kontrollálni, hogy hova mit ír. Évekig általában sikerült is. Azért egy kertes témájú helyen ne teregessem ki a családi ügyeimet, ne beszéljek a kutyáról, macskáról és egyebekről. (nem vagyok állat ellenes, nekem is van) 
Természetesen mindenki azt ír, amit akar. Példa a Kert növények, minden téma.  De a kertes topic nem az enyém, nem vagyok cenzor, így természetesen mindenki azt ír, amit akar, én nem szabhatom meg, és nem is akarom. 
Csak szerintem: kár érte.

Ági! Nem személyesen, csak neked írom ezeket, de elkezdtem írni és a többi is ide került, amit ki akartam mondani. IL

Előzmény: skolikagi (683)