szab-ka Creative Commons License 2011.01.14 0 0 390

Üdv Fiúk-Lányok !

 

Rászántuk magunkat egy teljes házátalakításra és ebből adódóan regiztem, hogy képbe kerüljek, tanácsokat-ötleteket kapjak egy két dologba, ne hogy valamit elszúrjunk.

Kezdeném is ezzel a kazán témával. Eddig gázkonvektorral nyomtuk de most már úgy gondolom, hogy ez a múlté és kellene valami kazán amivel meg tudnánk oldani akár a melegvíz ellátást is meg majd valamikor mire eléggé kifornak, elterjednek elérhetővé válnának ezek a napkollektoros cuccok, azt is hozzá kötni rásegítésre, akár fűtésben akár melegvíz ellátásban.

Szóval a ház beton salak blokkos(nem mai gyerek ebből adódóan, én újat építenék, az asszony ragaszkodik hozzá......engedtem).

Új fa nyílászárók, argon üvegezés, falszigetelés miegymás.

Kérdezném, hogy milyen márkájú, mekkora teljesítményű stb gázkazán kellene, vagy milyen egyébb más megoldást tudnákot ajánlani amik már eddig is működnek és bizonyítottak !?

Kedvem lenne akkár fa,szén egyébb tüzeléshez is, mert fához, pelletthez erre felénk egyenlőre könnyű hozzá jutni, de másik oldalról meg kissé óckodunk a vele járó kosztól. De megoldás lehetne, hogy ezt a kazánt kitennénk a melléképületekhez csak hát onnét meg be kéne táplálni a melget valahogy.

Remélem érthető vagyok és tudtok ötleteket, tanácsokat adni.

Előre is köszönöm válaszotok !