marcelllus Creative Commons License 2011.01.10 0 0 68

Régen játszottam már a C3-al, de akkor sokat.

 

Az első és legfontosabb az, hogy a piac, magtár satöbbi, csak akkor fog működni, ha van elég lakosod vagy ezt az iparágat állítod be prioritásként.

4-5 % -os munkanélküliség fenntartása ajánlott.


2. Az ehető élelmiszerek, mint a búza (ok ez nem ehető, de lehet belőle kenyeret sütni ;) ), gyümölcs, zöldség, hús és a hal (ha jól emlékszem ezek) egyből a magtárba mennek. Az olíva és a szőlő nem megy a magtárba, hanem a műhelyekbe, ahol olajat és bort készítenek belőlük (már ha van ilyen működő műhelyed). Ha nincs hely a magtárban, vagy műhelyben (vagy nincs műhelyed), akkor a cucc egyből a raktárba kerül.

A piac úgy működik, hogy a környéken lévő házakból előbb felveszik a rendelést, majd elmennek beszerezni a kért cuccot. Ha élelmiszer kell, akkor a magtárba mennek, ha más cikk (olaj, bor, cserépedény, bútor stb), akkor a raktárba.

 

3. Igen

 

4. Ha jól emlékszem, minden egyes háztípusnak van valami igénye, hogy fejlődjön. Ez jelenik meg. Viszont, ha éppen visszasüllyed egy előző szintre az építmény, akkor azt mutatja, hogy miért. Sok játék után, már a ház formájáról tudni fogod, hogy mi kell éppen neki ;)

 

5. Azt látod, hogy mi van éppen a piacon. Ha huzamosabb ideig nincs ott semmi, akkor rossz helyen van a piac.

 

6. Kb igen

 

7. Ez a város elrendezésétől függ. Általában 2-3 elég. Meg kell nézned, hogy miért nem fejlődnek a házaid. Nem biztos, hogy a piac miatt.

 

8. Accepting - fogadja a kijelölt árut. Ez az alapbeállítás, és csak akkor érdemes rajta változtatni, ha több helyről érkezik a kaja (pl importból) és nagyon nagy a város. Not accepting - értelemszerűen nem fogadja a kijelölt árut. Az előbbi esetben használatos Getting goods - Megpróbál szerezni a más magtárakból a cuccból (bevallom én nem nagyon alkalmaztam ezt).

 

9. A kérdés. A házaknak szükségük van a bútorra? Ha ráklikkelsz a házra azt írja, hogy "..cannot evolve because it needs supply of furniture" vagy valami hasonlót?

Előzmény: Törölt nick (67)