Demokrapia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3781

Fricz Tamás nem tudja, hogy ha Magyarország szembemegy a Nemzetközi Valutaalappal, a Világbankkal és a vezető pénzintézetekkel akkor azt a piac árazza be? Persze a piac beárazza majd a jelenlegi eseményeket is, mert a politika kihat a gazdaságra.

Ezt jobboldali konzervatív vezetést sem értem tökéletesen. Nagyon jól tudni, hogy mondjuk Csehországban a jobboldali-konzervatív vezetés nagyon euroszkeptikus. Tulajdonképpen keményebben beleköptek néhányszor a nyugati levesbe, volt is támadás ellenük az EU elnökségük alatt is, ráadásul akkor instabil volt akkor a kormányzás is, bizalmatlanságot szavaztak Csehországban a kormány ellen. Mégsem voltak kitéve ilyen támadásnak.

Szlovákiában is az erősen jobboldali, konzervatív-liberális kormányok mennek jobban szembe az EU-val, pontosabban önállóbb politikát folytatnak, mégsincs ekkora kritika. Például görög kölcsön, stb. A rossz nyelvtörvényt egy nemzeti-szocialista kormány kreálta, de már többször írtam, nehéz bizonyítani pontról pontra helytelenségét. Például 4 esetet számoltam össze amiért pénzbüntetést terveztek adni, de végül úgy tudom nem adtak. A 4 esetből hármat a magyar nyelvtörvény is tilt.

A Benes-dekrétumok szintén nem valók az unióba, de Németország nem támadja erőteljesen. Miért? Mert a hatása ma nem érint senkit, természetesen ha nem számítjuk az ellopott vagyonokat. Persze ha a németek belemennének valamilyen kikényszerített restitúciós törekvésbe, az eredeti állapot visszaállításába, akkor ez könnyen a fasiszta Németországra emlékeztetné a világot.

 

Nem kellene elgondolkodni, hogy tényleg valami baj van az ilyen törvényekkel? Visszamenőleges hatály, médiatörvény, stb. Az, hogy a multik kihasználják a helyzetet, és most támadják a magyar kormányt, ez arra utal, hogy teljesen kiismerték az Orbán kormányt. Nem akkor támadtak amikor többet kellett fizetni, hanem megvárták a megfelelő pillanatot. Rádásul okosan támadnak, mert nem a különadót támadják kimondottan, mert az adók mértéke nem az EU-tól függ, kivéve néhány meghatározott maximális illetve minimális adót. Tulajdonképpen taktikailag okosabb politikát folytatnak a multik a saját szempontjukból, mint a magyar kormány Magyarország szempontjából.

Előzmény: Törölt nick (3777)