Én nem igazán szeretnék többet már témához hozzászólni.
Hangsúlyozom, semmi másról nem volt szó, csak a kettős hangtengelyről, mint magnó mechanikában alkalmazott megoldásról.
Nem azt állítottam, hogy a kazettás magnók jobbak az orsósoknál! Ha ez igaz volna, nem vettem volna soha „tárcsás magnót”. Mit értek én profi (compact) kazettás alatt? Neves cégek zászlóvivő termékeit. pl. TEAC 7000, Sony TC-K909ES, Nakamichi Dragon vagy Cr-7, Aiwa Excellia 009. De folytathatnám még tovább.
Itt csak annyit mondtam, hogy a kettős hangtengelynek -szerintem- számos előnye van. Még egyszer mondom, nem azt állítottam, hogy a kazettás gépek jobbak az orsóshoz viszonyítva. De mit vennénk most fel kazettára? Teljesen felesleges rá felvételt készíteni! Nekem arra szolgál jelenleg, hogy a régi felvételeket meg tudjam hallgatni és ha kell digitalizálhatóak legyenek a lehető legjobb minőségben.
Lehet neked a világ legjobb orsós magnója, ha egy kazettát kell lejátszani, akkor lesheted a gépedet.
Az alkoholról:
Az alkohol, ahogy én tanultam, kémiai gyűjtőfogalom, az -OH funkciós csoportot jelöli. Köznapi értelemben alkohol alatt etilalkoholt szoktunk érteni, de természetesen ezen kívül rengeteg más alkohol is létezik. Ilyen például az izopropil alkohol, amelyet pont kevésbé agresszív volta miatt szoktak javasolni fej és nyomógörgő tisztításhoz is. Az izopropil alkohol tehát nem azonos az etilalkohollal, aminek a használatát én sem szorgalmazom. (Ettől óvtak a magnós könyvek is) Egyébként sokan azért kelletik a méregdrága kencéket, mert ha az emberek tudnák, hogy a fő komponenseik egyszerűen tizedáron beszerezhetőek, úgy nem sokan vennék meg őket.
Természetesen szívesen veszek minden jobbító javaslatot.
A proteguminak utánanézek, ár /kiszerelés, de megbukni itt szoktak a dolgok (pl. csak 200literes hordó). Egyébként az adatlapja szerint 50%-ban alacsony forráspontú benzint és 25% alifás alkoholt tartalmaz (ami akár etilalkohol is lehet!). A klasszikus tanítások szerint 75%-ban olyan komponensek, amivel nem is lehetne soha gumihoz érni.
A tippet mindenesetre köszi!!!