archer01 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 3706

Félre ne érts, nem kötözködésből írtam ezt a mondatot, ezt én is épp így gondolom, ezért is álltam be én is a vegyestüzelésűek táborába! ;-)

De pont ez miatt én a lehető legrövidebb ideig szeretném üzemeltetni a gázkazánt, ezért nem kötöm rá a pufferre semilyen módon. Ezzel én ezt a gázkazános részt részemről kb ki is beszéltem...

 

Más:

Nálam így lett bekötve a pufi:

Mivel nekem felülről be van építve egy hőcserlő a HMV előállítására, oda nem köthettem, ott csak légteleníteni lehet a tartályt. A gyári bekötés az enyémen valahol a harmadik bekötési pont magasságában van, oda megy be a kazán előremenő, és az fölül indul mindjárt a fűtés előremenő vissza. Felette meg tartalékban vagy 400 liter melgvíz marad, a HMV táplálására. Ezt a rengeteg melegvizet én nagyon sokallottam, ezért a gyári ajánlás helyett az oldalán a legfelső bekötési pontra tettem a kazán előremenőt a fenti módon T elággal, és azt kell mondjam így is elegendő HMV képződik!

Ha le is ürül a puffer teteje 40 fok körülire napközben, ha este hatkor begyújtok, hét-nyolc óra körülre simán elegendő melegvizet ad a felső hőcserélő a gázbojler táplálásához, amióta innan van táplálva, este, fürdési időszakban még nem indult be a gázégő benne. Napközben egyszer-kétszer előfordult, gondolom a szigetelésén keresztül azért hül valamennyit, és ha nincs melegvíz utánpótlása, akkor leesik benne a hőmérséklet a határérték alá, és rámelegít. 

Előzmény: Blue_Sky_007 (3704)