sierra Creative Commons License 2011.01.04 0 0 2010

a megszerzett pozícióik megőrzéséhez, védelméhez.

 

-- Az nem ugyanaz, mint Európa felosztása

 

De hol angol érdek az oroszokat beengedni a közel és távol keletre, vagy a balkánra?

 

-- Szó se róla, nem az. A brit dilemma abban áll, hogy semelyik verziót sem szeretnék, de valamit muszáj választaniuk, mert ahhoz nem elég erősek már, hogy egyiket se kelljen. Vagy a németeknek engedik a Mitteleuropát, vagy az Oroszoknak a Balkánt. Ezek közül a Balkán a súlytalanabb.

 

Majd ha leverik az oroszokat (és esetleg a franciákat) a németek , majd a békében korlátozzák a hódításokat (ahogy ezt mindig tették) -ezt nem akarták a németek és ezért buktak.

 

-- Igen, ilyet láttunk már a történelemben és nem is csak tőlük, szóval valóban. Node. Tehát akkor feltételezed, hogy egy Oroszfrancia kontra németmonarchia háborúban, miután a németek sakkot adtak valahogy Oroszországnak (megverték és mondjuk különbéke) és bevonultak Párizsba, eztán az Egyesült Királyságnak még volna eszköze a fricceket valahogy eltávolítani a sanzelizéről pusztán azzal, hogy tárgyalóasztal mellett ül? Hiszen a németek bármikor bemondhatják a fikdiharslohot, mivel nincs többet olyan hatalom Európában, amely a siker reményével szállhatna vele szembe. Miért mondanának le bármiről ilyen szituációban?

Előzmény: korieander (2005)