MayItBe Creative Commons License 2011.01.03 0 0 12965

Most még gyarapszik a számuk.

A helyezkedők (orkánok) egyetlen fegyvere, hogy ki lesz az első. Mert az majd felmagasztaltatik - ugye, a loppertgyerek is pusztán amiatt kapott állást, mert a Művészetek Völgyében nagy bátran lehazaárulózta szerencsétlen Medgyessyt (aki azóta kedvesjó ember lett a lótolvajék bandájában egyébiránt ...:-) -, és tarthatja az esernyőt a kisgörcs feje fölé majd valami körmeneten.

De a végtelenségig szerintem nem tartható.

(Apropó, ma Brüsszelben egy óráig lógott a huszárruhába öltöztetett Manneken Pis kardján a CENSORED feliratú, piros-fehér-zöld alapú táblácska, amit a turisták lelkesen fotóztak! :-D)

És a nevetségesség öl. 

Ezek meg lassan már annyira nevetségesek lesznek minden értelmes, gondolkodó ember szemében, hogy az hihetetlen szinte ....:-)

 

http://nol.hu/kult/es_schmitt_pal_csak_jott__csak_jott__csak_jott___

 

 

Minden a megszokott módon zajlott e szilveszteren is, de a görcsös fogvillantásba kevert álvidámságot, hopp, egyszer csak fölülírta valami.

Éjfél után történt.

Az ember ekkorra már azt gondolta, egyéb meglepetés nem érheti, ha csak, mondjuk, annyiban nem, hogy a csepeli temetőből élőben közvetítik Zámbó Jimmy föltámadását, ehhez képest a Himnusz után csak jött és jött velünk szemben Schmitt Pál köztársasági elnök, hogy elmondja a keményet meg a frankót. Píárilag, persze, nyilván rendben volna a dolog, amennyiben szpindoktorai azt kérték az emberek emberének emberétől, hogy Pali, ha már ilyen frankó csávó voltál az idén, s kétely nélkül aláírtál mindent, így a feleséged véletlenül eléd került új süteményreceptjét is, akkor legalább menj át néhány termen a Sándor-palotán, mert akkor motorizált katalizátor vagy katalizált motor benyomást keltesz, más tekintetben viszont akkor lett volna igazán hiteles a 89' előtti elvtársak elvtársainak elvtársának beszéde, ha a már ráaggatott piros bohócorral teszi azt, mert akkor legalább nem kellett volna azon gondolkodni, hogy hosszú jelenete a Bagi-, Nacsa-féle show betétszámainak egyike, esetleg komoly közlendőfélének szánt matéria.

Hátráltam a tévé előtt, miközben közelített felém a legfőbb ember, s ilyesmi még nem fordul elő velem. Na de majd a következő években: akkor már talán menekülök is