McCoy0 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 39

A topicnyitóval teljesen egyetértek. Naponta többször olvasom az Indexet, gyakorlatilag egész nap be van kapcsolva a gépem és rajta az index a kezdőlap. Szinte egyetlen cikkről sem maradtam le az utóbbi néhány évben. Az utóbbi időben valami iszonyatos mennyiségű negatív hangvételű cikk jelent meg a főoldalon főleg a három "fő mumus" témához kapcsolódóan: AB vs. Lázár, nyugdíjpénztár mizéria és most ez a médiatörvény. Tény, hogy mindhárom kérdés vitatható, de amit az Index csinált, az egyszerű hisztériakeltés semmi több. Azok a fő címlapon szereplő Magyarországról ilyet meg olyat író külföldi lapokról szóló szösszenetekről meg no comment.

Na meg a lapszéli bloggyűjtemény. Folyamatosan, szünet nélkül ömlik a cinizmus, de érdekes módon mindig ugyanaz a néhány blog szerepel (Piroslap, Vastagbőr, Egyenlítő stb.) Ha blogger lennék én is tudnék témát választani, hogy most az Index címlapra kerülhessek. ...és most lehet böfögni vissza, hogy ha nekem "nem tetszik mások véleménye akkor most örülhetek mert majd jön a cenzor és lesz nemulass" de ha ezt valaki ténylegesen komoly veszélyként élné meg, akkor nem merné se az Index se más ilyen őszinte elfogultsággal támadni a kormányt. Ebből is látszik, hogy valójában senki sem érzi veszélyben magát, csak éppenséggel most el lehet játszani a nagy világvégét, közben egymás közt teliszájjal röhögni néhány lényegtelen baklövésen.

Én kifejezettem szerettem és másoknak is ajánlottam ezt a hírportált, mert szórakoztató volt és az ember tényleg nem maradt le semmiről, de ami az utóbbi időben lett az kb egy fiatal suhancok által üzemeltetett néha komolykodó, majd polgárpukkasztó, provokatív, közepes blog színvonalával vetekszik. Egyre több a teljes mértékben irreleváns bulvárhír, a politikai hírekről meg már írtam.

Tényleg sokan elfognak pártolni innen, ha ezt így folytatják. Én személy szerint még néhány hetet megtartom, aztán több év után keresek valami jobbat ha nem lesz változás.