Bongo0 Creative Commons License 2010.12.30 0 1 3352

Ez is tök vicces:

 

Apolló (Apollo), eredeti, történelem előtti értelmében magyar Isten: A FŐ LÓ, (egyébként mitológiai Napisten) – egyáltalában nem görög, hanem magyar eredetű: a P és az F gyakorta váltják egymást, különösen a görögben (lásd philosophia → filozófia stb.), ezért az Apolló (mint A Fő-Ló) egyedül magyarul értelmes.

 

Artemisz (a vadászat szűz istennője a mitológiában) Eredetileg, az ősidőkben a magyar Isten, Nimród (Ménrót, Hímrúd) a híres vadász, szűz királynéja. A nagy falloszú, szent szüze.

 

Egyiptom, az emberi civilizáció egykor legmagasabb fokán álló legkorábbi világterület. A Föld lényeges kultúrbázisainak helyi jelek alapján valószínűsíthető központja. Az emberiség és a magyarok egyik első területe.

 

Huti, történelem előtti magyar-egyiptomi bölcs. Dzsehuti, Jehudi, Dzsedi, Jedi, Jeti, magyar tulajdonnév. Jelentése: Magyar Isten, hun főember. A Fő Hun. Hu = hun, ti = fő. Hu-ti. „Ti hunok vagytok”. Hun-Ti → Hun Tibor (főbb úr jelentéssel)? vagy Hun-Tigris?

 

Machu Picchu (macsúpicsu) [az egyik legkevésbé „elfogadható” szófejtés, de oda se neki!], egy dél-amerikai indián település neve; az inka indián szavak jelentése öreg csúcs; Machu Picchu, Ma-hu Fi-hu (vagy hun), másik főcsúcs

 

macedón: macedon, magyarhon, (Macedónia); a macedónok (a magyarhoniak, a magyarhonból származók) akkor verték végig egész Görögországot, amikor már a görögök néhai magyar eredetüktől végképp eltávolodtak.

 

http://sirisosav.tvn.hu/szotar.htm

 

 

Előzmény: odovaker (3351)