ptolgyes Creative Commons License 2010.12.30 0 0 5501

Nem semmi bakker.

Nem szoktam bánni, hogy nem próbálkozunk zenekarral olyanokkal, mint zenélni a belépőkból való részesedésért, teljesítményarányú díjazásért, stb. Ennél még az ingyen játszás is tisztább szerintem - már ha nem a helyszínen derül ki a buli után, hogy ingyen volt, vagy fizesd ki a technikust, vagy mittudomén.

 

Tudom, hogy nem vígasz, de nem a country zenében van így, úgy látom általában ez a trend a hazai klubéletben. Már nem csak azt mondják, hogy hozz magaddal közönséget, minden formában tolják át a felelősséget, anyagi kockázatot a fellépő zenekarokra. És mivel így is vannak fellépők, úgy tűnik a rendszer működik. Az viszont tuti, hogy rétegzenét játszó amatőr/hobbi zenekarnak ez sose lesz jó. Még a komoly csapatoknak is necces...

 

Azt hiszem és is addig örülhetek, amíg pl. az Akusztikus Klubot sikerül úgy üzemeltetni, hogy a helyért nem kell fizetni, belépőt nem kell rá szedni. A látogatottság meg sajnos manapság alapból olyan, mint az említett Oklahoma koncerten, szóval a fellépő zenekarok már így is bőven atom jó fejek, hogy egyáltalán eljönnek játszani, nem hogy még tudjunk is adni érte valamit.

 

Na mindegy, inkább megyek aludni... :)

Előzmény: psgD10 (5500)