bnorsi* Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1877

Sziasztok!

Én igazán nem akarok belekotyogni, de szerintem marcipánból nem is lehet megcsinálni azokat a virágokat, amit kinéztél, ugyanis a marcipánnak nincs megfelelő tartása hozzá. Szerintem 1 év alatt nagyon jó szintre el lehet jutni, ha visszanézed a képeimet, én másfél éve kezdtem el ezzel foglalkozni úgy, hogy egy piskótát nem tudtam megsütni előtte.

 

Alap, hogy borítást nem teszünk tejszínes krémre, mert "nem szereti". Csak vajas alapra, ha azt akarod, hogy szép legyen és tartós. Nagyon jól el kell dolgozni alatta a krémet, mert csak úgy lesz szép a borításod. Ha nincs sok eszközöd, akkor én egy csíkos - pöttyös tortát csinálnék a helyedben, mert ahhoz semmi sem kell. Pár rózsát tudsz rá készíteni, mindenféle szaggató nélkül.

tortabirodalom.lapunk.hu , ez az oldalam, ott a Verda tortánál vannak képek hogyan kell bevonni tortát borítással és jobb oldalt vannak videók a virágok készítéséről is. A Mickey egeres tortánál van hogyan kell masnit csinálni, az is szép, de marcipánból azt sem lehet szerintem, mert lágy hozzá.  Én borításhoz fondantot használok, annak is ott a receptje, semmi extra nem kell hozzá.

Nem kell feladni, csak nem kell magasra tenni a lécet az első tortánál. Egy szép torta alapja, hogy jó legyen a piskótád, jó legyen a krémed, egyenesre meg tudd csinálni a tortát, aztán szépen el tudd simítani a krémet rajta. Utána jöhet egy jó burkolómassza, mindenki másra esküszik. Meg kell tanulni a bevonást, a díszítéseket. Van amihez sok eszköz kell, ami drága, de ha beszerzed, akkor sokáig tudod használni. Igen, ez egy költséges hobbi, de szépen lassan kell haladni vele.

 

Amúgy a vajas krémeket azért nem szeretik az emberek, mert a cukrászdai tényleg vacak. Ha annyi vajat teszel bele, ami kell ahhoz, hogy tartása legyen a tortának és megbírja a borítást, akkor nem lesz olyan édes és vajas, mint amihez szoktak.  Főzött csokikrémet teszek a borítás alá MINDIG, mert nekem ez vált be. Hiába vajas egy krém, ha van benne tej vagy tejszín, nekem nem olyan a torta, mint amilyennek lennie kell. Ezzel tuti szép 4-5 napig is, bár addig nem szokott megmaradni, mert elfogy...