cvt01 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 684

Elöljáróban annyit, hogy a husi érlelődőtt két napig a hűtő leghidegebb részében ami alatt kiszáradt egy kicsit. Ez csökkentheti a sütéshez szükséges időt.

 

Úgy csináltam, hogy bekentem vékonyan olivaolajjal és megszórtam só, frissen őrőlt bors és házipaprika keverékkel (a három egyenlő arányban volt a keverékben).

Ezután 230 fokra előmelegített sütőbe raktam az öntöttvas serpenyőbe. Ha jól emlékszem kb 7-8 percre. Ettől átmelegszik a belseje és egy kicsit el is kezd sülni.

Kivettem a serpenyőből és félreraktam egy tányérra. A serpenyőt kitöröltem papirtörlővel és visszatettem a sütőbe amit maximumra feltekertem (ez 250 fok). Bennhagytam még további 5 percig hogy jól áthevüljön. Ezután rátettem a legnagyobb égőre a tűzhelyen amit feltekertem a legnagyob fokozatra és annyira felhevítettem a serpenyőt amennyire csak lehet (kb 5 perc volt ez is).

Ezután ment bele a hús. (mielőtt ez megtörtént szélesre tártam az ablakot mert füstöl a hús mint a bajnok)

Oldalanként 2-3 percig sütöttem és kész volt. Vagyis levétel után még 5 percet pihent a tányérban (ilyenkor még tovább sül a belseje). Ha nem pihenteted és úgy vágod fel kiereszti az összes levét és kiszárad.

Előzmény: zsuzsa (683)