Georgethebig Creative Commons License 2010.12.25 0 0 33765

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Néhány gyors kérdésre szeretném tanácsaitokat kérni:

1. nagyon durva?, ha a homlokzati hőszigetelés munkadija 2.700+ Áfa (8cm) - jó referenciával bír a vállalkozó- ebben az árban "minden" benne van, ami homlokzati téma, nincs további "ezmegaz költség".  (párkány beépítéssel, természetesen dübelezve, falsík és a tetőszigetelő anyag közötti rések kitömésével..., szinezve, de állványozási ktg nélkül)

(versenyeztettem, mindenki olcsóbb volt, de 5-ből rajta kívül jó, ha egy vállakozó tűnt hozzáértőnek... - én meg ugye nem vagyok hozzáértő, de sokat kérdezek :-) )

2. mi a véleményetek az elektromos kiállásoknál fa beépítésével, amelyre pld a lámpák kerülnének felrögzítésre (ezt sokan javasolták nekem) - ezt úgy képzeljem, hogy kb. 2-3cm pld. 10x10 fát feldübelezek a kiállások helyére és a szigetelésből ezt a darabot majd kivágják?

3. A munkavégzésre hány év garanciát írhatok a szerződésbe? 

4. padlástérben a fogópárak közötti és feletti 30-40cm kőzetgyapot tetejére milyen fóliát tegyek? egyáltalán kell-e? (állítolag hasznos) Feltételezem, hogy páraáteresztő kellene és nem csak egy mezei fólia... 

5   2 ajtó sikban van a falazattal. A lábazati szigetelés 5cm. Mivel töltsem ki ezt az 5cm-t az ajtó alatt, ahova lép(het)ünk? Hiszen a térkövet majd a lábazat síkjából kell indítani, nem kínlódnék ott kis darabokkal? Szerintem beton lehet a megoldás, mert a styrofoam nem bírja szerintem a súlyt... amúgy már van pár cm eps az alapkoszorún.

köszönöm!