Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 406

Állítása szerint Hiller nem tudott a milliók kitalicskázásáról
2010. december 21. 20:25

  MNO - WA
Állítása szerint nem tudott a Duna Televíziónál történt visszaélésekről Hiller István volt oktatási és kulturális miniszter. A volt szocialista tárcavezető a közszolgálati médium új vezetőjének azt üzente, ne verje szét a Duna TV magas színvonalát. Ókovács Szilveszter, a csatorna egy hónapja kinevezett vezérigazgatója hétfőn tett feljelentést egy 8 milliós magánklinikai szerződés miatt. A kulturális és sajtóbizottság fideszes elnöke, L. Simon László átfogó vizsgálatot ígér.

• BKV-sztori a Duna TV-nél


<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // -->   Nem tudott arról, hogy a Duna Televízióból is BKV-s módszerekkel talicskázták ki a milliókat. Legalábbis ezt állítja az előző kormány kulturális minisztere, Hiller István. A közszolgálati csatorna új vezetője, Ókovács Szilveszter hétfőn tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, miután kiderült, hogy Szekeres László volt alelnök úgy kapott 53 milliós végkielégítést, hogy először színleg távozott, majd másnap újraszerződött a Duna Televíziónál. Néhány alkalmazott pedig valódi munka nélkül tett zsebre havi félmilliós fizetést.

Légkondicionálás, minibár, saját séf, CD- és videótár. A Budapest szívében található Dr. Rose magánkórház és rendelőintézet honlapja luxusellátást ígér. Árlistája szerint egy laborvizsgálat 40 ezerbe, egy mandulaműtét pedig 480 ezerbe kerül. Cselényi László, a Duna TV korábbi elnöke és felesége, valamint Szekeres László volt gazdasági igazgató és párja is itt gyógyíttatta magát – közpénzből, nyolcmillióért. Szekeres azzal védekezett, hogy más állami cégnél, például az APEH-nál is szokás a felső vezetők menedzserszűrése.

Az adóhivatal cáfolta Szekeres kijelentését

Az APEH szóvivője kategorikusan cáfolta Szekeres kijelentését. „Az adóhivatal semmiféle magánklinikával nem állt és nem áll kapcsolatban” – mondta el Burillák Attila. „Egy egészségvédelmi céggel áll szerződésben a hivatal, amelyhez az adóhivatal mintegy 5 ezer dolgozója bármikor fordulhat, de csak a dolgozók természetesen, és nem a családtagok. A legutolsó fizikai munkástól az adóhivatal elnökéig bárki felkeresheti” – tette hozzá a szóvivő.

Átfogó vizsgálatot ígérnek

A parlament kulturális bizottságának elnöke szerint az előző 8 év visszaéléseivel foglalkozó albizottság jövőre átfogó vizsgálatot indíthat a közszolgálati tévéknél és rádióknál. L. Simon László szerint a közmédiumok szerződéseit nemcsak az új vezérigazgatóknak, hanem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek is át kellene világítania.