Lois Chasse Creative Commons License 2010.12.19 0 0 719

Már nem akarnak dolgozni, jobban lehet ingyenélni, koldulni, semmittevésből megélni. :-(((((( Hát feljönnek a nagyvárosba.

 

Nem jól látod ezt. Talán könnyebb így utálni, megvetni őket, elhatárolódni tőlük, de tévedésen alapul az ítéleted.

 

"A hajléktalan-üggyel évek óta foglalkozó szakemberek szerint a hajléktalanság igazi oka a magány. A hajléktalanok azok közül kerülnek ki, akiknek nem volt soha vagy - válás, ill. haláleset folytán - megszűnt a családi hátterük. A társadalmi, tanulmányi, magánéletbeli és munkahelyi kudarcok során elbizonytalanodó, magára maradt ember egy idő után elveszíti a küzdőképességét, azzal a hitével együtt, hogy neki a társadalomban még juthat bármiféle szerep.

A hajléktalanság ennek a szociális és lelki leépülésnek utolsó fázisa: nem más, mint egyfajta lassú és nyilvános öngyilkosság.

Az ezt a nézetet vallók, elsősorban az egyházak szeretetszolgálatainak szakemberei, a megoldást a puszta segélyezésen kívül a társadalmi szolidaritás növelésében látják.

Mások szerint követésre méltó volna az angliai és németországi példa, amelynek értelmében kurzusokon tanítják 'élni' a hajléktalanokat: rendszeres tanfolyamokat szerveznek elemi ügyintézési és életmód-gyakorlatokkal, ahol a hajléktalanok elsajátíthatják egy kérvény kitöltésének módját éppen úgy, mint a havi jövedelem beosztásának fortélyait vagy az elemi higiéniai tudnivalókat. Ezeknek a tanfolyamoknak a jelentősége Magyarországon is óriási lenne, mert szervezettségükkel és ismeretanyagukkal éppen a hajléktalanok megrendült önbizalmának és kudarcokban felőrölt élni akarásának pótlását szolgálnák."

http://www.budapestanalyses.hu/docs/Hu/Elemz%C3%A9sek_Arch%C3%ADvum/analysys_178_hu.html

Előzmény: Törölt nick (699)