Bandimacs Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1851

Mekkora ( milyen súlyú ) marcipánt vettél ? Egy átlag méretű tortához kb. 80-90 dekából kell kiindulni - de a szélei - amit majd levágsz - megmaradnak, abból lehet valami dísz, vagy elteheted legközelebbre.

Ha nem melegíted fel eléggé - törni fog. Én 1 éjszakáig szobahőmérsékleten tartom, utána még rámelegítek a radiátoron 1-2 órát :) de túlmelegíteni sem kell.

Ha vastagra hagyod - törni fog a teteje és az oldala között  ( én általában 2-3 mm vastagra nyújtom ki )

 

Az az egyszerűbb, amit Zsur mond: csak a tetejét vagy csak az oldalát bevonni - nem lehet elrontani !

Ha az egészet bevonod, (ez a nehezebb) kezdjél neki már előző nap, hogy legyen időd - ne  kelljen idegeskedned, hogy a leves már az asztalon van - és még nincs kész a torta.

 

Ha az egészet bevonod: a tetőhöz viszonyítva körbe-körbe még hagyjál rá jó 25 cm-t és akkora méretű marcipánt nyújtsál, akkor lehet szépen rásimogatni mind a tetőre mind az oldalára.

A marcipán alá vajkrémet kell még kenni - erre jó a síma vaj + porcukor + vanilia kivonat is - ízlés szerinti mennyiségben - de nem túl vastagon.

 

Biztosan sikerülni fog ! Majd tegyél fel képet, ha van kedved.

 

Előzmény: ZsuR (1850)