Robin Creative Commons License 2010.12.15 0 0 33569

Köszönöm, a sok türelmed. Először is szögezzük le, hogy jókezű és jóeszű férfi nincs a családban (a kettő együtt tutin nincs), én meg nőből vagyok, tehát komoly fizikai munka nem az én világom. A ház mindenképpen nyaraló marad, de mivel belterületen van, bármikor 'honosítani' lehet lakóházzá. Víz és villany van, gáz nincs és ha lenne, valószínűleg akkor is anélkül próbálnám megoldani. Az alapról annyit tudok, hogy nem vasalt (a terasz elgyalogolt), és úgy tűnik, hogy a nem utólag épített terasztól függetlenül sem látszott vas, mikor a víz és csatornabekötés miatt bontottunk (a törmelékben sem volt vas), viszont sikbeton van, hogy milyen vastag, azt nem tudom, talán 10 cm körüli.

A fűtést úgy gondoltam megoldani, hogy fafűtésű kandalló vagy kályha és nobo radiátor (2x1000w) elég. A ház 6x7-es, tehát az alap 42-es, és a magasságra azért nehéz válaszolni, mert a teleknek lejtése van. Amennyire meg tudom ítélni - majd hétvégén mérek is, ha kell - 20 és 40 cm között látszik. A házban mindenütt láthatóvá lehet tenni a betont a padlónál. Általában olyan lap van lefektetve a betonra, mind az mdf lap, de ez inkább a fűrészpor tömörített változatára hasonlít. Rögzítve nincs. Erre fektettek padlószőnyeget, linóleumot, kivéve a fürdőt, ott kövezve van.

Az új építése csak akkor érdekes, ha az olcsóbban kivitelezhető - ehhez egy becsületes, hozzáértő szakiparos kellene. Készséggel elhiszem mindegyikükről, hogy azok, csak a tapasztalat egészen mást mondat velem, mert az elmúlt cca. 30 év alatt igen kevés valóban szakmájához értő, jó tanácsokat adó szakemberrel találkoztam. (a pudding próbája bizonyított)

Előzmény: nopánick (33550)