* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.12.12 0 0 156

Bezárt a társtopic... megint! :(

 

Tegnap késő este értem haza. Vidéken voltam. Mivel többedmagammal érkeztem vissza vonattal, így elvittek engem autóval a Batyira. Mondom itt jó lesz, mert akkor innen egy járattal otthon leszek. Az időpont: 23:22.

 

Látom a HÉV elment. 4 perccel korábban. Felmegyek a 86-oshoz. Látom az is elment. A "látom" szó-t úgy kell érteni, hogy a menetrendet nézve látom, hogy nem sokkal előbb ment el.

 

Szóval a HÉV 23:48-kor megy az utolsó. Így 26 perc volt még hátra. A 86-os viszont ami Újbuda felől jött elvileg 23:15-kor van a Batyin és néhány percet várakozik. Ez is elment és a következő is elvileg 23:45-kor van. Erre 23 percet kellett volna várni.

 

Láttam bent állni a 260-as járatot ami 23:28-kor indult. Ezzel elmentem a Kolossy térig, gondolván, hogy a 923-assal tovább megyek. Fáradtan már nem tudtam fejből, hogy mikor jön az első éjszakai. Kolossy téren látom, hogy bizony az első majd csak 0:11-kor lesz...

Már spekuláltam, hogy elsétálok a HÉV Szépvölgyi úti megállóhelyéhez és akkor már azzal megyek. Ekkor látom, hogy jön a 109-es! Felszálltam és azzal mentem tovább.

 

A 109-esről leszállva elindultam gyalog. Amikor hazaértem, akkor jött a HÉV is. Csak meg kellett várnom a HÉV-et a Batyinál.

Igaz, hideg nem volt, nem fáztam, csak fáradt voltam!

 

Kérdezem, hogy így este a Batyinál kiesik félóra Óbuda felé? Mert a 86-osnál Újbuda felől 23:30-kor nincs busz. Mert ugye HÉV sincs abban az időszakban. Az már más kérdés, hogy most a bkv.hu oldalt nézve a Flóriánnál leszállhattam volna és a 34-es busszal mehettem volna tovább. Bevallom, nem tudtam, hogy van még járat Váci út felől és nem akartam Flóriántól gyalog hazamenni.