saabee Creative Commons License 2010.12.10 0 0 212

Hello!

 

Nekem is pár hónapja szerelték be. Kültérre nyílik az ajtó (bár ez a kültér történetesen loggia). Nekem semmi problémám nincs. Igaz, én nem spóroltam vele, és hőhídmentesített változatot kértem. Mind a tok, mind maga a lap hőhídmentesített, ez, ha jól emlékszem egy 20eFt felárat jelent.

Bár, igaz, megpróbáltak "lebeszélni" erről (nem is ez a jó szó, azt mondták, hogy igazából egy ilyen helyre felesleges). Állításuk szerint 100-ból 1 esetben okoz ez problémát, egy ennyire védett helyen (hát, nem tudom, szerintem ez a loggia teljesen ki van téve az időjárásnak - ráadásul északi oldalon van).

Egy szó mint száz, a hőhídmentesítés teljesen rendben van. Belül nem mondom, hogy nem hidegebb (főleg a tok - ami lévén zártszelvény óhatatlanul átadja a hőmérsékletet), de csak pár fokkal. Víznek pedig nyoma sincs, pedig voltak azóta már kint kemény mínuszok is. (Tehát 30C eltérés simán megvolt a kül és beltér között).

 

Amit a beszerelésnél tapasztaltam, az engem sem győzött meg...Mármint a munkavégzés minősége. Ímmel-ámmal takarítottak utána, úgy kellett kihúzni belőlük a tudnivalókat. Nem mondhatnám, hogy túlzottan óvatoskodtak volna akár magával a marha drága ajtóval, akár a lakás egyéb részeivel (jha, mit nekik, nem az ő tulajdonuk). Nem öröm, de különben az ablakcserés brigád is ilyen típusú volt, tény, nem úgy csinálják, mintha a sajátjukon dolgoznának...

Előzmény: maximex2 (210)