HiYuRei Creative Commons License 2010.12.09 0 0 16

Én személy szerint az EVE Online-t Ajánlom, itt ovlashattok róla bővebben:

 

http://www.eve-online.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=52

 

1.1 Mi is az EVE.Online ?

Az EVE egy folytonos ürbeli világban játszódó multiplayer online játék (MMOG). A játékosok ürhajó pilótát átszanak aki meggazdagodást és kalandot keres az izgalmas és néha ellenséges ûrben.



1.2 Mit jelent, az hogy "masszívan multiplayer" ?

A "masszívan multiplayer" kifejezés egy olyan relatíve új játékformát ír le, ami az utóbbi évtizedben lett népszerû. A játékosok az interneten keresztül csatlakoznak a játék szerverekhez, és valós idõben játszanak egymással világszerte.

Az EVE esetében, havi díjat kell fizetni minden account után; a felhasználóknak maguknak kell gondoskodniuk az internet kapcsolatukról. Az EVE nem magában játszható egyjátékos játék csak az interneten keresztül lehet játszani. Ellentétben a legtöbb MMOG játékkal, amelyek kb.: 3000 játékost támogatnak egy világban az EVE-ben minden játékos egy világot népesít be.

 

.10 Milyen a játék stílusa?

A változatossága és rugalmassága miatt nehezen kategorizálható hagyományos módon. Az hogy milyen az attól függ hogy milyen szinten játszák.

A játék az ûr egy nemismert részében játszódik több ezer naprendszert foglalva magába amelyek közül sok kolonizált. A játékos a karaktere létrehozásával kezd amejhez egy alap hajót kap amivel meg is kezdheti az ür felfedezését. Amint hozászoknak az élethez az EVE-ben a játékosok kereskedhetnek a napredszerek között vagy más pénzcsináló tevékenységbe kezdhetnek mint pl aszteroida bányászat szállítmányozás vagy egyszerû ûrszemételtakarítás.Az ilyen tevékenységekbõl befolyó összegeket fellehet használni a hajó fegyvereinek vagy felszerelésének fejlesztésére ugyan úgy mint a karakter képzésére hogy könnyebben tudjon boldogulni az EVE világában.

Ha a játékos már elsajátította a játék alapjait, felhalmozott valamennyi pénzt és felszerelést, és a karaktere képességeit tovább fejlesztette, a lehetõségek majnem végtelenné válnak. Aki a békés boldogulás útját választja az tovább bõvítheti a hajója rakterét csúcskategóriájú védelmirendszereket tehet a hajóra vehet fejlett bányász vagy kutató felszerelést és tovább specializálhatja a karakterét a kívánt irányba. Mások akár veszélyesebb utat is választhatnak mint például a kalózkodás a csempészés vagy a szerencse vadászat.