Vasti Creative Commons License 2010.12.09 0 0 343

 

Én meg megvédem az ócsak kombis átfolyós kacatok melegvíz készítési képességét ;-)

 

Nálunk a Baxi Fourtech 24 úgy adja a melegvizet, mint az álom ;-))) Ennél jobbat nem is kívánhatnék.

 

Amikor bekötötték a készüléket, felcserélték a bejövő és a kimenő vízcsöveket: innen sejtem, hogy 15-16 fokos a bejövő víz hőmérséklete mostanában nálunk - mert ugye azt mutatta szegény a kimenő helyett ;-)

 

50 fokra van álltva a melegvíz, zuhanyozáskor ezt úgy tartja a készülék, hogy annál jobbat nem is kívánhatnék: ha rányitok hirtelen, akkor lemegy 47-48 fokra egy kis időre, de aztán visszamegy 50-re: ha meg elzárom "csorgatósra", felmegy 53-54 fokig, és ha tud, visszamegy 50 fokra, ha nem, akkor meg a kegkisebb lánggal fűtöget, és tartja ezt. Ha azon a határon folyatom, ahol még éppen csak begyújt, akkro esetleg feljebb is megy, mert gondolom a legkisebb lánngal is csak túlfűteni tudja.

 

Teszi ezt úgy, hogy 75%-on van a maximális HVM láng, és begyújtás után nagyon le is veszi a lángot, alig hallhatóan ég. Én szeretek zuhanyozni, hosszasan, elég meleg és erős vízben, de ezt is úgy szolgálja a készülék ki, hogy közelében sem jár a maximálisan beállított lángnak, mondom, 15-16 fokos bejövő, és 50 +/-2-3 fokos kimenő víznél.

 

A kádtöltés nálunk ritka, hetente 2x-3x fordul elő, a gyerekeknek: de simán megy az is (persze nem 1 perc alat loccsantja tele akádat), csak a víz hőmérsékletét állítjuk feljebb előtte (oda az 50 fok kevés, de zuhanyozni sok is majdnem: kell hozzá hidegvíz, tehát pazarlunk, mert felmelegítjük a vizet, utána meg visszahűtjük)

 

Az is igaz, hogy nálunk csak a fürdőt szolgálja a kazán: mosogatni géppel szoktunk, a kis kézi mosogatáshoz meg van egy új 15l-es, tárolós Ariston villanybojler, mert ezekben a lakásokban a konyhába nem húztak melgvizet a fürdőből... De nem is baj, ha néha kell, akkor bekapcsoljuk a villanybojlert, hamar felfűt, és a kisebb mosogatásokra elég a 15l melegvíz: amúgy meg takarákosabb a mosogatógép szerintem.

 

Üdv: Vasti

 

Előzmény: Ltom069 (337)