Julicertain Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1027

Üdv. mindenkinek !

 

"Friss hús" vagyok ebben a topicban, de már sok hasznos információt sikerült szereznem a hozzászólásaitokból.

 

November 10-én volt a bütyök  (Brandes) és a kalapácsujj (Hohmann) műtétem, azaz 4 hete.

 

Műtét előtt az orvosom azt mondta, hogy a kompenzációs kötés miatt 8-10 hétig nem tudok majd cipőt húzni, ezzel szemben a 3-ik hét végén levette a kötést, és közölte, hogy innentől kezdve otthon is zárt cipőben és új lúdtalp betétben kell lennem.

Szófógadó leányzó lévén azonnal el kezdtem keresgélni a meglévő kényelmes cipőim között (38,5-39), de remény sem volt rá, hogy a műtött lábamra rámenjen (még betét nélkül sem).

Másnap hullt a pelyhes fehér hó, de sebaj : irány a legközelebbi cipőbolt, ahol megkínáltak néhány méregdrága Waldlaufer cipővel (szélesebb lábfej), de ezt sem tudtam felhúzni, mert a rüsztje nem volt elég magas. Már nagyon restelltem magam a párom és az eladó előtt , így aztán az egyikbe csak beerőltettem a lábam, aminek a fájdalmon kívúl még az lett az eredménye, hogy felszakadt az épp csak begyógyult heg, ami azóta is vérezget (már egy hete).

Az orvosom nem egy bőbeszédű ember, ha beszél, akkor is hol ezt, hol épp az ellenkezőjét mondja, így nem strapáltam magam, hogy telefonon elérjem, helyette bennetek bízva írom ezeket a sorokat.

A kérdéseim:

 

-Normális dolog 4 hét után, hogy az öregujjam olyan duzzadt, mint egy szafaládé ?

 

-Az öregujjam közel fele a műtét után teljesen érzéketlenné vált ( ennek talán örülhetnék is, mert legalább nem fogom érezni, ha a lábamra taposnak :-)))  ), viszont úgy érzem, hogy a cipőbe bújást ez is nehezíti,  azt sem tudom továbbá, hogy lehet-e később ebből más gond is ? Vajon ez most már mindig érzéketlen marad ?

 

-A felszakadt varrat miatt a lábujjaim mozgatását kicsit óvatosabban végeztem, próbálom passzívan (a kezemmel mozgatva) az öregujjamat kimozdítani a holtpontról, próbálom ugyanezt aktív mozgatással is elérni, de nagyon-nagyon kicsi az elmozdulás.

Nálatok is nehézséget okozott az ujjak rendes mozgatását elérni ? Amikor sikerült, nagyjából mennyi idő telt el a műtét után ?

 

-Mikor tudtatok először zárt cipőt húzni, és az mennyivel volt nagyobb az addigi cipő-méretnél ?

Budapesten élek, tudtok-e javasolni olyan cipőboltot, ahol elérhető áron kaphatnék lúdtalpbetéttel is hordható cipőt venni ?

 

Előre is köszönöm !