quad-imádó Creative Commons License 2010.12.05 0 0 3687

,,A bíróság szerint a telektulajdonos célja biztosan nem az volt, hogy az arra járóknak sérülést okozzon vagy megölje őket, mégis felelős a tragédiáért."

Ennyi. Egyébként beteg ember lehetsz, ha ezt harcnak nevezed, mármint a mocskolódást, amit műveltek. Biztos magasabb a magántulajdon védelme, mint a szabad közlekedés joga.

Ha esetleg nem lennél tisztában vele, akkor kicsit olvass utána...

2. § Fogalmak

I. Az úttal kapcsolatos fogalmak

a) Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút).

.

.

sz) Földút: jármű közlekedésre szabadon tartott, eredeti termett talajú vagy ahhoz hasonló anyagú (pl. zúzottkő, kavics, murva, kohósalak stb.) út, amelyen legfeljebb talajszerkezetet javító beavatkozás történt, ideértve azon földutat is, amely a szilárd burkolatú úthoz való csatlakozás, illetve a vasúti átjáró előtt legfeljebb 50 méter hosszban szilárd burkolattal rendelkezik.

 

És most ne gyere nekem azzal, hogy rendszám, meg forgalmi. Nekem mindkettő megvan. Én tiszteletben tartom a magánterületet, ha ki van írva. De olyat is láttam, hogy az erdőben menő földút kerítéssel le volt zárva, rajta kapu és egy tábla:

Magánterület! Ha a kaput visszazárod magad után, áthaladhatsz! Vigyázz, a területen lovasok lehetnek! A másik oldalon találsz egy ugyanilyen kaput, azt is zárd vissza! Köszönöm!

Tudom, hogy ez is csak addíg lesz ott így, míg nem jön egy állat a quadosok (vadászok, terepjárósok, túristák, bringások) közül és el nem keféli a hozzáállást, de az akkor sem megoldás, hogy megölünk mindenkit aki arra megy. Képzelj bele, hány temetőt kéne csinálni, ha minden uborkatolvajt így kapnánk el. Attól függetlenül, hogy megérdemelték...

Előzmény: Álomvédelmi twist (3686)