Imola777 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 365

Sziasztok,

 

Márciusban irtam először ide a colitis topikban, kicsit hosszabban, hátha   tudja valaki hasznosítani, most lezárom az állapot történésem. elmondom a tapasztalataim.Akkor igazán reméltem rövid lesz a betegség kiújulás ,sés 6   év tünetmentesség után és tudom kezelni főleg 40+ évese n. naez mostanra sikerült csak.....végre :)Makacs lévén, amint először kicsit jobban voltam, elhagytam a gyógyszert (mint sok évvel ezőlött is) ,budenofalk, és persze nem voltam jól, aztán kicsit medrol szedés azt nem birtam és újra budanofalk. de alapjában véve a 9 hónap alatt töredékét szedtem be igazán a doktor által felirtnak, ennek azért örülök, főleg hogy  aszteroidok 2 év alatt ürülnek csak ki, mert gyógyszer ellenes vagyok nagyon..de persze a doki ezt nem dijazza éppen, már kérdezte is hogy akarok e másikat keresni...:)  igy a melléktünetek nem jelentkeztek annyira, a vérképem jó, senki nem mondta volna meg külső alapján hogy beteg vagyok stb.Mellette persze sok mindent változtattam, barnarizs kurák, no tejtermék, no fehérlisztes termék, mert szerintem izgatja a gyulladt belet.sajna valahogy a kisizületeimre is ráment a gyulladás valamilyen sokizületi gyulladás formában 3-5napig fájt egy izületi, a falat lekapartam éjszakánként néha,, majd gerincet is érintve. junius elejétől, október közepéig kb. 15ször voltak begyulladva a bokáim, csuklóim, egyszer térd, könyök.. pár hete állt le az egyik hüvelyk ujjam tövénél van egy csomó azóta.

ott rakodott le az az anyag? ami vándorolt hónapokig az izületekben és gyulladást okozott, nem semmi, embertelen fájdalom főleg nem nagyon tudtam rá szedni semmit a gyulladt belek miatt! De hála istennek a gyulladás lement végre nagyrészt mindenhol. most megint nem szedek gyógyszert már 3 hete semmit lehet hogy egyenlőre tisztitás képpen még nem tudom...

Lehet hogy ezt a szivesen kihagyott 9 hónapot elkerülhettem volna, ha az elején szépen  szedem a budenofalkot, a salazopirint egy jó ideig..       aztán szépen jól lettem volna és nem ment volna rá a nyaram az izületi gyulladásokra   azt  mondom valószinü igy lett volna :(  de hát meg kellett járnom ezt az "  utam" mert makacs voltam stb., találkoznom kellett igy az embergyogyász.hu gyógyászával, meg kellett vegyem az általa ajánlott könyvet (betegségek kirobbanása előtti félévben valami nagy megrázkodtatás éri a colitisest.. ez igaz, a férjem konkrétan szerelmes lett, magánéleti válságba kerültem, de ezt 1 évig hordoztam magamban, nem hagytam magam, "emésztettem"  a problémát  aztán a vastagbélben csak elidőzött a dolog a végén!!!!!!!!!!!!!!!! , el kellett menjek kineziologushoz, kellett innom májtisztitó teákat, sok mindenen el kellett gondolkoznom mert hosszúra nyúlt a folyamat, nem pedig el voltam a gyógyszer melletti tünetmentességgel, hogy majdnem minden szép és jó!

 

Most hogy vagyok jól?

Reggel   vagy hosszú enyhe kávéval(joghurtos) de mindenképpen meleg itallal kezdek(no tej)ettől lesz az első széklet. utána gyümölcsel 10 körül. utána pedig zabpehely, lenmag, kókusz, kis méz és joghurt keverék.. aztán  már minden félét eszem általában..vissza is kell fognom, mert a már normál felszivodás miatt jobban rakodnak a + kgok ( 2 éve fogytam le direkt 15 kg.ot, és kb. optimális a súlyom mostanság.)  igyekszem este azért már nem nagyon enni, ami télen, sötétség , hideg stb azért nehezebb mindenkinek. szóval sok zöldség, gyümölcs, kevés hús, kicsit testkontrolosan stb. kenyér kevesebb, az is inkább teljes kiörlésü, vagy rozs stb.... jó ha hamar emészti az ember a táplálékot. tej nem , ételekben, tejföl és joghurt. és gerinc torna, st ressz kerülés, lazitás, meditálás kazettával naponta.ezzel jól el vagyok!igyekszem szombatonként egy böjt napot beiktatni,mert hiszem hogy az a legjobb megelőzés ha méregtelenítünk stb. embergyogyasz.hu

Kivánom mindenkinek, hogy megtalálja a maga módszerét, érje el a tünetmentességet (akkor elhiszed, hogy tudsz jól lenni, és ha vissza is esel ez bizalmat, hitet ad ill.  egyre kevésbe esel vissza stb. )mert nem betegen kell élnünk az életünk az tuti biztos!

kitartás és hit magunkban!

 

Imola:)