beszterec Creative Commons License 2010.12.02 0 0 20

Szal, latjuk a Soho law-t in action: a Foldon minden vezeto pozicio allando tamadas alatt van. Allando kritika alatt, es mindig van valami kihivo a posztra, keves kiveteltol eltekintve, mint pl. a Papa, akit nem erdemes tamadni, mert ugy van szervezve a vatikan, hogy nem lehet levaltani. Eltenni lab alol persze el lehet, de nem igen van pelda ra, legalabbis nem ismert.  Sok orszag vezeto meggyilkolas, tamadas tortent az elmult, csak 50 evben, nem veletlenul az orszag vezetonek minden orszagban nagy vedelem kell, mert hamar legyilkolna valamelyik ferfi a csordabol.

A modern poltikai rendszerekben is tehat, allando kritika, (legal, szotamadas, birosag stb) tamadas alatt van a fonok,

mint az oroszlancsorda fonoke. (Legeslegutobbi idokben (ugy 2000AD -tol) persze ez mar csak kis bugyi akcio csak sok orszagban, ahol a law be lett mutatva.)

 

Talalva lett egy jo pelda megint, zene kapcsan foglalkoztam Ceca nevu enekesnovel, akitol veszunk zenet is. Ferje volt Arkan, akire angolul van egy jo kifezejes, warlord. Magyarban nincs erre az aktivitasra pont raillo szo.

Arkan le lett love egy szladi eloszobajaban. Ki lotte le? Akarki is nem az az erdekes, hanem miert? Torteneszek szerint, aki kardot rant kard altal vesz el.

Soho szerint: a problema law.
Arkan egy eros instinct ember volt, igazi bunozo, vegigrabolta Nyugat Europat, a real bad guy, haboru idejere hazament, es warlord tevekenyseget folytatott.

Csak egy ut volt elotte, az agyaban ott dolgozott a Fonokot Meg kell Olni gene, automatikusan.  Az ilyen ember agyat elonti a Biztos Konkluzio, ugyanugy mint Rajket.

Minden ember agyaban ugyanaz az info blokk alakul ki, kitermeli a beepitett program, a agy tulaja nem is tud rola:

 

“Meggyozodesem hogy Rakosi hulyeseget csinal,  tonkreteszi az orszagot, ezert nekem nincs mas valasztasom,  mint atvenni a hatalmat az orszag erdekeben, hogy megmentsem

az orszagot. A haza erdekeben fel kell aldoznom magam, nincs mas ut”

Szalasi agyaban ugyanez.
Arkan agyaban ugyanez:  

“Meggyozodesem hogy Milosevic hulyeseget csinal,  tonkreteszi az orszagot, ezert nekem nincs mas valasztasom,  mint atvenni a hatalmat az orszag erdekeben, hogy megmentsem  az orszagot. A haza erdekeben fel kell aldoznom magam, nincs mas ut”

 

Lehet hogy meg is probalta eltenni Milot lab alol, vagy csak kiderult.
Milonak nem volt mas valasztasa, birosagi eljaras nem ment mar ekkor, Arkan nagyon nepszeru volt, a helyzet pedig naprol napra romlott, egy belso viszaly vegzetes lett volna Milo szamara is, es nagy gyengites lett volna.
Nem volt mas valasztasa mint leloni Arkant, amit egy (titkos)  rendor meg is tett, a hivatalos pisztolyaval. Odament es lelotte a body guarddal egyutt az egesz csapaptot.

Utana eltunt, nem is kerult elo maig sem.