vitsz Creative Commons License 2010.11.26 0 0 439

A kockázati oldalról teljesen egyetértek veled, de a jelenlegi biztosításomban a kötéskori 42 éves voltam, most viszont már 51 vagyok, ebből kiindulva csak drágább lehet... Kicsit más lesz a felállás a 10. éves fordulón, mert akkor - legalábbis a tájékoztató szerint - felülvizsgálják a kockázati elemeket. 

 

Egyébként kockázati oldalról én is átvilágíttattam a szerződést, és a jelenlegi tarifáknál alig lenne olcsóbb ugyanez a védelem. Majd meglátjuk, hogy a 10. év után, 2012-ben mit mondanak, akkor akár díjmentesíthetem is, hiszen a visszavásárlási táblázat 10. évre szól ebben a biztosításban. (Aviva Armada) Én még úgy érzem idejében pakoltam a szerződéseinket helyre, a portfoliókat az on-line portálon magam módosítom. Az ember a saját pénzével úgy játszik, ahogy akar, máséval azért már más a helyzet. Összehasonlítottam több biztosító alapjait is, az Aviva elég előkelő helyen áll hozamaiban. (Na nem azért tömjénezem, mert nekem ez van, de az Allianz vagy a Generali azért alatta marad. 

 

Most már nem nagyon gondolkodok az újrakötésen, mert tudom, hogy új jutalék, új kezdeti költség terhelné emiatt a zsebemet. 

Előzmény: Prof (438)