pupoka Creative Commons License 2010.11.26 0 0 66

Mottó: a tudós levágja a százlábú egyik lábát, majd ráparancsol: Járj! és a százlábú elindul. Ezt gondosan beírja a kutatási naplójába. Másnap is hasonlóan jár el, mígnem elérkezik a századik nap. Levágja az utolsó lábat és ráparancsol: Járj!, de a százlábú nem mozdul. A tudós bejegyzése a naplóba: ha levágjuk a százlábú összes lábát; megsüketül.

 

Tavasztól őszig tüsszögök, de nem vagyok allergiás a parlagfűre, csak a pázsitfűre és rokonaira, a kukoricára, a mogyoróra és még pár tucat haszonnövényre. De nekünk bűnbak kell és az a parlagfű lett. Igaz, hogy hasznos, igaz, hogy az allergiásoknak csak egy részét irritálja és igaz az is, hogy nem ő a bajok okozója!

 

Az allergia egyértelmű okozója a nagymértékű környezetszennyezés. Mégis a "szakemberek"  a  parlagfüvet okolják. Miért? Mert egyszerűbb az értelmetlen és haszontalan parlagfűirtásra, tanulmányokra, kampányokra milliárdokat elherdálni (ma is folyt erről a szócséplés a Parlamentben: hogyan is irtsuk hatékonyan a parlagfüvet?), mintsem a környezetszennyezést akadályozni, büntetni, netán minimalizálni, szembeszállni az ipari lobbikkal.

 

Nem azt a pár csórót kellene büntetni, és rákenni mindent, akinek csak 20 éves autóra tellik, mert a károkozásuk elenyésző!

Az egyik igazi bűnös Magyarország autóbusz és teherautóparkjának döntő többsége! A károsanyagkibocsájtás mértéke eltitkolt, kozmetikázott és a valóság ismerete népgazdasági érdekeket sért. Nem tudom, hogy a BKV-nak van-e egyáltalán akár egy darab, a paramétereknek megfelelő autóbusza? (nem pont ide tartozik: és a téli gumi?)

 

Szerintem hazánkban a környezetszennyezés balkáni vagy ázsiai mértékű. Volt már itt minden, de azt elkentük, vagy rákentük...

Jó példa a vörösiszap; össze-vissza hazudoznak az illetékesek, pár szerencsétlen belehal, és a végén a károkozók megússzák.

Remélem, Paks még áll..., de hát arra mindenki ráb...a és ezt talán megértik az illetékesek is!

 

Végül, de nem utolsó sorban a fentiek igazolására: volt szerencsém pár éve nyáron egy hónapot az USA-ban tölteni. Amikor New York-ban leszálltam a gépről, abbahagytam a tüsszögést, és bár jártam Iowában, a kukorica hazájában is , egész ott-tartózkodásom ideje alatt nem volt semmi bajom. Megérkeztem Ferihegyre és tíz perc múlva ismét tüsszögtem. Akkor, hogy is van evvel a parlagfűvel?.....

 

Előzmény: Törölt nick (38)