Csahoss Creative Commons License 2010.11.22 0 0 153

"egtudhattuk, hogy a MNYP sem ajánl többet, mint az állam,"

 

Dehogynem.

 

- folyamatosan tudom mennyit fizettem be, hogyan kamatozik a pénzem (az államnak fingja nincs hogy ki mennyit fizetett be!)

- kamatozik a pénzem

- választhatok a pénztárak között

- pénztáron belül is választhatok portfóliót

- örökölhető

- az állam csak egy dolgot garantál: egyre több nyugdíjasra egyre kevesebb befizető fog jutni, nem lesz aki eltartsa az öregeket 20-30 év múlva!

 

"Garantált hozam nincs."

 

azért a tényeket ne hazudtold már meg:

 

Mi az a hozamgarancia?

A 2010. január 1-jétől hatályos jogszabályok szerint a Pénztárak Garanciaalapja a tag magánnyugdíjpénztár által vezetett egyéni számlájának egyenlegét – amennyiben az a nyugdíjszolgáltatás megállapításakor nem éri el a hozamgarantált tőke összegét – a hozamgarantált tőke mértékéig kiegészíti. Tehát a tagok pénze a pénztárakban az átmeneti időszakban is teljes biztonságban van: a tagokat semmiféle kár nem érheti, befizetéseik hosszú távú értékállósága garantálva van.

Mi az a hozamgarantált tőke?

A hozamgarantált tőke a jelenleg hatályos jogszabályok szerint a tag egyéni számláján jóváírt kötelező és kiegészítő tagdíjbefizetéseknek az infláció szorzatával növelt összege a teljes felhalmozási időszakra vonatkozóan (azaz ez a garancia biztosítja a tag befizetései vásárlóértékének megőrzését). A hozamgaranciára való jogosultságot azonban elveszítheti a pénztártag, amennyiben a felhalmozási időszakban az általa kezdeményezett pénztárváltások között nem telt el legalább öt év.

 

 

"Ez max akkor lenne igaz, ha nem nőne a nyugdíjalapod az adott befizetett összeggel. De nő. Ennyi."

 

Ha nem igaz, akkor hozhatod a linkjeidet, hogyan fogja ellentételezni a befizetések ellopását a kormányát ? Sehogy! MERT ELLOPJA!!!!

 

Miféle nyugdíjalap?! Olyan legfeljebb a manyupban van. Az állami rendszer elkölti a pénzed feléli, még azt se tudja mennyit fizettél be!!

Előzmény: ELŐRE! (145)