A póréhagyma végül egész jól sikerült, magról vetettem és aránylag későn vaskosodott, de ez biztos az én hibám, semmit se egyeltem kellő szigorral. (Jövőre remélem ebben is okosabb leszek). És van egy-két nagyon bevált pórés recept, amit szeret a család, meg a levesekbe is szoktam tenni mindig egy szálat.
Én most ősszel duggattam újra fokhagymagerezdeket, rendes gazdaboltban vettem, dobozos-puccos, ha ez se gerezdesedik, nagyon pipa leszek. Vöröshagyma és fokhagyma meg krumpli pont az, amiből a legtöbb kellene egy háztartásba, a vörös ill. fehér csemegehagymákat ugye mind megettük zöldhagymaként, annyira finomak voltak, szerintem májustól júliusig permanensen bűzlöttünk, a fokhagymák meg ilyenek lettek. Na, a krumplira nem panaszkodom, jó, ha nem fonnyad ránk.
Amit viszont most ősszel dugtam vörös dughagymákat, már kb. 15 cm magasak. Remélem nem fagynak el. Vagy most mit csináljak velük? Mert azért vékonykák még, hogy megegyük őket zöldhagymaként(bár nem lenne ellenünkre...)