Túlélőblog Creative Commons License 2010.11.19 0 0 24

Ez jó kérdés. Gondolom konkrét estekben külön-külön kellene meghatározni.

 

Láttam régen valahol egy listát arról, hogy választások előtt milyen óriáscégek melyik pártot támogatták. A legnagyobb cégek mindkét nagy pártot támogatták, nagyjából ugyanannyi pénzzel. Tehát ha egy cég 2 rivális pártot támogat ugyanannyi pénzzel, akkor gondolom ezt nem kedvességből teszi, hanem azért, mert választások után kérni fog valamit. A kérdés az, hogy ezek a nagy cégek miket szoktak kérni a pártoktól, illetve az elnöktől? Ha legális, ésszerű dolgokat, akkor azokat ingyen is megkapnák egy korrekt kormánytól.

 

Szóval nem tudom. Mondj egy konkrét példát a nagytőkére, ami a nemzet érdeke.

 

Most valami olyasmin megy a vita, hogy a Demokraták jól meg akarják adóztatni a nagyobb cégeket, a Republikánusok pedig ezt egyáltalán nem akarják, mert hogy a nagy cégek foglalkoztatják az embereket, ők adják a munkát a lakosságnak.

 

Szerintem az ésszerű az lenne, hogy megadóztatnák azokat a nagy cégeket, amik külföldön dolgoztatnak idegeneket. (Például kínában futtatnak egy gyárat.) Vagy például ha egy gyorsétterem világméretű, akkor külön adót fizetnek azok után az éttermek után, amik az USA területén kívül esnek. Ezzel csökkenne az országban a munkanélküliség, a nagy cégek nem panaszkodhatnának, azok akik meg külföldre viszik a munkát, azok több adót fizetnének. Mindig van arany középút. Sokszor az a legkifizetődőbb.

Előzmény: denes (23)