Bocsánat, de nem csak amatőrök vannak itt, a legtöbb topicban szinte csak profik, plusz szerintem egy amatőrnek sem árt hogy tudja hogy mit nem tud a kamerája, és hogy mi a különbség a profi és a home eszköz között!
Bár hogy mi a profi, az nem a kamera árán múlik, hanem a felhasználási lehetőségeken! Home használatra nekem is luxus lenne, természetesen nekem is van egy másik kiskamerám, amit tudok hozni-vinni nyaraláskor, bár kinszenvedés a kicsivel dolgozni a nagy után!
Nekem befektetés a kamera, munkaeszköz, nem unalmamban vásárolt hobbieszköz! Megvettem (kölcsönből, hitelből, spórolásból), használtam, természetesen az árát visszahozta már, és most olcsóbbért továbbadom hogy másba feltethessem, és nem azt várom hogy a gyerkőc első lépéseit ezzel örökitse meg valaki, de esküvői videóhoz konferenciarögzitéshez, egy kis televiziónak DOLGOZNI ideális!
Sajnos sokan a munka és hobbi célra szánt eszközöket összekeverik!
A home eszközök nem alkalmasak munkára, sem porttal, sem port nélkül, sem sehogy és akkor sem alkalmasak ha a felső home kategóriában vannak 3ccd vel! Ha megkeresed az első vitainditó kérdést, hogy lehet olcsó kamerával dolgozni, hogy mégis jó legyen a hang!? Sehogy, illetve kényszermegoldásokkal, korlátozott minőségben!
Nem azt mondom, hogy vegyen mindenki profi kamerát, de aki dolgozik vele annak illene ennyire megtisztelni a megrendelőt, hogy ne épp elfogadható, épphogy megüti a szintet legyen a végeredmény!