Mirdad Creative Commons License 2010.11.12 0 0 7512

 

  Jól ismerjük az alaptételt: René Guénon is sokat írt erről (és nyomán Hamvas is), ennek lényege, hogy

 

 "Kezdettől fogva a szellemi tanítások 2 részre szakadtak: egy belső (ezoterikus), eredeti Tanra és egy külső (exoterikus), előre megrágott, felszínesebb nézetre. Jézus is külön szólott a világosabb tanítványaihoz, ilyen részeket ma csak a gnosztikus apokrif evangéliumokban találunk.

 

A belső-vallások, misztériumvallások vitték tovább a lángot a beavatásokkal, szentélyeikkel, stb.

 

A külső vallási tantételek dogmákká, intézményekké merevedtek: így keletkeztek a mai világvallások."

 

  - a valóság ennél sajos bonyolultabb, rafináltabb. Adta volna Isten, hogy a titkos tudást, az eredeti, tiszta tanítást ma fellelhetnénk az ilyen "belső csoportokban"!

 

  Misztérium-iskolák, szellemi iskolák valóban léteztek, léteznek.

 

  De a trükk, megtévesztés ott kezdődött, amikor az ezoterikus tudást is külsősök (szószerint) kezdték el tanítgatni, félremagyarázni!

Saját kontóra ellopni az ősi jelképeket, összefércelni régi szövegeket, "beavatásokat adni",

hozzá dörgölődni a mindenkori hatalmakhoz ugyi, vagyis rajta tartani a világ folyásának érverésén az ujjukat! Ismerős a történet? ;) Ugye vannak ma ilyen irányzatok, (páholyok) amik mindig-mindenhol ott vannak (rejtve!) és az összes politikai-vallási irányzat pókhálóját profi pókként szövögetik, rángatják! ;)

 

  Így van ez. Ezoterikus lepelbe burkolva pörgünk a kőkemény pénzvilágban! Hát így még nem írtak (én sem) a szabadkőművességről, de úgy éreztem miért ne? ;) Annyira nyilvánvaló már sok tény.

(üzenet vége :)

 

Előzmény: Mirdad (7511)