karibaba Creative Commons License 2010.11.10 0 0 105722

Majd leülepszik mi-mire való, kb. hogy néz ki. :o) Két éve ugyanígy voltam, mint most Te. Most meg adom a tanácsokat! ;o)))

Én nem jegyzetelek, meg magolok ;o)))))), hanem beütöm a gugliba' amire kíváncsi vagyok (pl.: dísztyúkfajták, fajtaleírások) és megnézem, elolvasom....aztán ami érdekel az megmarad, ami nem az meg "törlődik".

Az állatok nálunk is egy helyen vannak, de tervben van pár kisebb -de még elegendő- rész kialakítása, pont azért, hogy a keltetnivalót szabályozni tudjam. A japi tyúkok lehetnek együtt a tojóhibridekkel és az itáliai ;o) kakassal, csak a tojásokat Te tedd alájuk, vagy cseréld ki, amilyenre akarod. Ha akarsz nagytestű csapatot is, azokat célszerű külön tenni, nehogy 5-6 kilós kakas akarjon ráugrani a kilós tikokra! Fordítva pedig -ha kilós kakaska lovagol 4 kilós nagyseggű asszonságon- előferdülhet, hogy nem lesz fias a tojás.

Vagy: Te csak tojóhibridet tartasz, meg japikat + 1 szem szép kakas, és a nagytestűektől származó tojásokat úgy veszed vagy cseréled: akár itt a fórumon is érdeklődhetsz, sokunknál vannak nagytestű vegyes baromfiak, normál tojás áron mért tojásokkal. (A fajtatiszta keltetnivalót azért rendszerint meg kell fizetni: 200-400 Ft is lehet egy-egy tojás! Szerintem ezzel még várhatsz.... ;o) )

Nyúl, birka ügyben kérdezz bátran, bár jómagam kecskés vagyok, de szerintem -majdnem- ugyanaz... :o)

Előzmény: atandi (105719)