Állományjavító Creative Commons License 2010.11.08 0 0 12753

ha már ők se figyelmeztetnek bizonyos erkölcsi kérdésekben - basszatok fiatalok, ha jól esik, ott a gumi, az abortusz tényleg nem gyilkosság, kit  zavar Jóska-Pista szépen cizellált esküvői okmánya, normális frigy az is, stólát rá!

 

Miért baj az, ha a fiatalok kopulálnak, a többi lehetséges alternatívához képest? Az abortusz ugyan gyilkosság, de helyes, ha  a társadalomban ez az igazság nem dönti le a gyilkosság amúgy is roskadozó tilalmát, tehát helyes, ha e tekintetben hazudunk magunknak, tekintve, hogy az abortusz alternatívái összességükben ma rosszabbnek tűnnek, mint az engedélyezése. Jóska meg Pista ügye meg az övé, és joga van magukat és életformájukat a többi párral azonos értékűnek tekinteni. Nem az ő ügyük viszont, hanem valamennyiünké  az, hogy a maga döntéseit és életformáját a társadalmi többség ne azáltal kívánja megerősíteni, hogy mások magánügyeiben mond erkölcsi ítéletet, mely őt amazok fölé emeli. S ebben ne játszhasson szerepet egy olyan tekintély, amely a maga erkölcsi fensőbbségét nem múltjára és nem jelenére, nem tetteire és teljesítményére, hanem transzcendens küldetésre alapozza, melyet mindenkinek szsbadságában áll elhinni vagy nem elhinni neki.

 

Amúgy természetesen, ha alázattal és életszentséggel, részrehajlás, gazdagodás, befolyáskeresés és abúzus nélkül, múltjuk bűneivel elszámolva és jelen bűneiket haladéktalanul feltárva, míg erényeiket az Úrral közös titkukként megtartva szelíd és állhatatos módon példát mutatnak a világnak, távol tartvba magukat a politikia hatalom befolyásolásától és a maguk állspontjának a másoké fölé emelésétől, ezzel valóban jó szolgálatot tesznek hitüknek és áldozatuk kedves lesz az Úr előtt.

Előzmény: jablonka (12752)