Nem tudom, tud-e valaki hozzászólni a gondomhoz, mert úgy tűnik, meglehetősen egyedi eset vagyok;-):-(
Szóval túladva az első digitális zongorámon /Casio CDP100/ hosszas keresgélés, tanakodás, informálódás, üzletjárás, stb. stb. után kikötöttem egy Yamaha CLP320 zonginál. És gyönyörű meg minden, de amire nem számítottam és engem rettenetően idegesít, van egy halk de engem nagyon zavaró zúgása.
A Casiónál ilyen nem volt, és a sok mindenféle szempontom közt fel sem merült bennem, hogy iylesmire is figyelnem kéne ( amúgy az üzletekben vsz. ha figyelek sem tűnt volna/ tűnne fel, mert ott mindig van egy alapzaj, nálam itthon meg igazi csönd van.)
A gondomra nagy sokára azt a választ kaptam a szerviztől, hogy ez vele jár, mert belső tápos, és a Casióm külső tápos volt, azért nem volt zúgása. Végül annyit tettek -a gyártó javaslatára, bár szerintük ennek semmi értelme- hogy kicserélték a trafót, aminek az lett az eredménye, hogy még erősebb lett a zúgása, most már a fülhallgató csatlakoztatása sem szünteti meg.
A szerviz tovább nem hajlandó foglalkozni a témával. Arra is csak valami homályos választ kaptam, hogy minden zongora belső tápos-e.
Tudom, hogy nem mindenki érzékeny ilyesmire /engem a háztartási készülékek hűtőszekrény, stb. zúgása is zavar, hát még akkor egy hangszeré!/
De mégis van- e valakinek valami ötlete, javaslata, tudása ezzel kapcsolatban? Pl. igaz -e, hogy a kicsit is jobb zongorák mind belső táposak? hogy lehet az, hogy neves gyártók nem törődnek ilyesmivel?