grillo .parlante Creative Commons License 2010.11.08 0 0 12751

A cikk súlyos hibája az egyoldalúság. Meg sem próbálja megérteni azon hatalmas tömegek szempontjait, akik például az alternatív gyógyászatban keresik a megváltást. Koránt sem ennyire fekete és fehér ez a helyzet, mint amilyennek a cikk láttatja.

 

Az egyházak, de különösen a katolikus nem igazán foglalkozik azzal, hogy a mai viszonyok közepette is hatásos, használható életvezetési tanácsokkal szolgáljon az embereknek.

Csak úgy, en passant: hogyan dugjak úgy fiatalon, hogy abból ne legyen bajom? Az egyház válasza: ne dugj sehogy fiatalon! Püff. Ki vagyok segítve, mondhatom.

Másik: a család, az hűdemennyirte fontos, a családot segíteni kell, mert. Oké, de mit tekint családnak a katolikus egyház? Papa, mama, boldog gyerekek. Igen ám, de a mai világunkban a családoknak a hatalmas hányada nem így néz ki, és a problémát éppen pont az okozza, hogy hogyan küzdjön meg az élettel egy olyan család, ahol nincs papa, vagy nincs mama, esetleg ezek már cserélődtek vagy háromszor. Mi erre az egyház válasza? Hogy igenis tessenek azt a családmodellt választani, amit mi helyesnek tartunk! Bazze, már megint hogy ki vagyunk segítve, köszi a nincsmit!

 

És még kismillió ilyen, meg mégilyenebb. Nem az a legnagyobb baj, hogy a homoszexuálisokkal nem tud mit kezdeni (bocsi az érintettektől), hanem hogy egy szűk és kellően fundamentalista rétegtől eltekintve senki mással.

Előzmény: jablonka (12750)